Meer+voerafzet+door+goedkoop+te+produceren
Nieuws
©

Meer voerafzet door goedkoop te produceren

De afzet van mengvoeders en voergrondstoffen van de Voergroep Zuid is in 2015 met 5,9 procent gestegen. Dit is een duidelijk betere prestatie dan de landelijke afzetstijging van 1 procent, die Nevedi onlangs meldde. De mengvoerafzet bij de coöperatie steeg met 4,7 procent en die van grondstoffen met 18,7 procent. In tonnen steeg de totale voerafzet van 737.711 in 2014 naar 781.341 ton in 2015. Circa 65 procent van het totale afzetvolume bestaat uit varkensvoer.

In de varkenshouderij heeft Voergroep Zuid maar liefst 9,9 procent meer voer afgezet dan in 2014. Dit is een fors beter resultaat dan de Nevedi-cijfers: die meldde een daling van het omzetvolume in de varkenshouderij van 2 procent.

Ondanks het fusieproces heeft de nieuwe coöpertatieve organisatie zich volledig weten te focussen op de klanten en de markt. De marktaanpak Voergroep Zuid is om goed voer zo goedkoop mogelijk te maken. Samen met het advies leidt dat tot aantoonbaar meer rendement op het boerenerf.

In een krimpende nationale mengvoermarkt verwacht de voerproducent de afzetgroei in 2016 verder uit te kunnen bouwen. In de varkenssector verwacht de voerleverancier het komende jaar een omzet die neutraal is of licht stijgt. Dit gebeurt door in te spelen op de marktontwikkelingen, waaronder deelname aan MijnVoer: het internetplatform, waar veehouders, mengvoerfabrikanten en freelance voerspecialisten elkaar treffen. Ook het voeren van losse grondstoffen zal verder toenemen, waarop door de zuidelijke voercoöperatie ingespeeld wordt via MyFeed.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer