
©
Erik Kroef in Bemmel heeft 3 jaar ervaring met het fermenteren en voeren van ferment. Inmiddels heeft hij de smaak van het fermenteren helemaal te pakken. dat heeft even geduurd, want is bij het derde fermentatieprocedé terechtgekomen. Kroef houdt 6.200 vleesvarkens, waarvan 3.500 in een etagestal met per stalhelft een aparte luchtwasser. De Top Pi- x Topigs 50-vleesvarkens (beren en gelten) krijgen brijvoer. Amper 1 procent van de gezonde varkens valt uit.
Tekst: Jos Thelosen
Beeld: Van Assendelft Fotografie
Lees ook
Meest gelezen
Ondernemend varkensland trekt naar Drentse open dag
Gisteren, 12:06
'Zaterdagknecht wordt echt gewaardeerd'
07-07-2025
Blogs

'Wat de boer niet kent, dat doet ie wel'
10-07-2025

'Zaterdagknecht wordt echt gewaardeerd'
07-07-2025

'Drama als motivator gebruiken'
03-07-2025

'Prijzenfestivals lijken gouden greep'
30-06-2025
Bedrijf in Beeld
Partners
Stelling
Loading
Nieuws van NieuweOogst.nl

Aantal veehouders in Vlaanderen neemt flink af
Vandaag, 14:40

Ruimte en toegang tot voer cruciaal voor welzijn en groei big
Gisteren, 15:46