Erik Kroef in Bemmel heeft 3 jaar ervaring met het fermenteren en voeren van ferment. Inmiddels heeft hij de smaak van het fermenteren helemaal te pakken. dat heeft even geduurd, want is bij het derde fermentatieprocedé terechtgekomen. Kroef houdt 6.200 vleesvarkens, waarvan 3.500 in een etagestal met per stalhelft een aparte luchtwasser. De Top Pi- x Topigs 50-vleesvarkens (beren en gelten) krijgen brijvoer. Amper 1 procent van de gezonde varkens valt uit.
Tekst: Jos Thelosen
Beeld: Van Assendelft Fotografie
Lees ook
Meest gelezen
Jan Merks: onze fokkerijman in China
Gisteren, 06:00
Vion stelt notering uit tot tweede helft van de week
Gisteren, 11:08
'Zien, en gezien worden'
22-04-2024
Blogs
'Zien, en gezien worden'
22-04-2024
'Oost west, thuis best in Mariahout'
18-04-2024
'Dankjewel persoon X'
15-04-2024
'On the road again'
11-04-2024
Bedrijf in Beeld
Partners
Stelling
Loading
Nieuws van NieuweOogst.nl
Vion stelt notering uit tot tweede helft van de week
Gisteren, 09:20
Chinese varkensstapel opnieuw kleiner
22-04-2024
BIG Challenge 2024 afgetrapt in Milsbeek
22-04-2024