Erik Kroef in Bemmel heeft 3 jaar ervaring met het fermenteren en voeren van ferment. Inmiddels heeft hij de smaak van het fermenteren helemaal te pakken. dat heeft even geduurd, want is bij het derde fermentatieprocedé terechtgekomen. Kroef houdt 6.200 vleesvarkens, waarvan 3.500 in een etagestal met per stalhelft een aparte luchtwasser. De Top Pi- x Topigs 50-vleesvarkens (beren en gelten) krijgen brijvoer. Amper 1 procent van de gezonde varkens valt uit.
Lees ook het artikel: Onmiskenbare voordelen van fermenteren.
Tekst: Jos Thelosen
Beeld: Koos Groenwold
Meest gelezen
Blogs
![](/public/image/320x205/240935.jpg)
'Opperbeste stemming en optimisme'
25-07-2024
![](/public/image/320x205/220742.jpg)
'Geen tijd voor komkommertijd'
22-07-2024
![](/public/image/320x205/226668.jpg)
‘Dichter bij de hemel kom je niet'
18-07-2024
![](/public/image/320x205/236113.jpg)
'De bouw is los'
15-07-2024
Bedrijf in Beeld
Partners
![](/public/image/320x205/234043.jpg)
Listen to your farm
Boehringer Ingelheim
![](/public/image/320x205/233094.jpg)
'Kraamzeugen zijn fitter en vreten beter'
LTO Ledenvoordeel
Stelling
Loading
Nieuws van NieuweOogst.nl
![](https://cdn.nieuweoogst.nu/public/image/320x205/245668.jpg)
Veel pasgeboren biggen kampen met Cystoisospora in darmen
Gisteren, 09:22