Erik Kroef in Bemmel heeft 3 jaar ervaring met het fermenteren en voeren van ferment. Inmiddels heeft hij de smaak van het fermenteren helemaal te pakken. dat heeft even geduurd, want is bij het derde fermentatieprocedé terechtgekomen. Kroef houdt 6.200 vleesvarkens, waarvan 3.500 in een etagestal met per stalhelft een aparte luchtwasser. De Top Pi- x Topigs 50-vleesvarkens (beren en gelten) krijgen brijvoer. Amper 1 procent van de gezonde varkens valt uit.
Lees ook het artikel: Onmiskenbare voordelen van fermenteren.
Tekst: Jos Thelosen
Beeld: Koos Groenwold
Meest gelezen
Raad van State buigt zich over bouwstop Brabantse varkensstal
Gisteren, 12:01
'Balans zoeken in voortdurend bewegende varkensmarkt'
Vandaag, 08:30
DCAD-mix stuurt zeug probleemloos door transitie
Gisteren, 09:40
Blogs
'Balans zoeken in voortdurend bewegende varkensmarkt'
Vandaag, 08:30
'Voor je het weet is het december'
27-11-2025
'Driemaal P helpt zeker mee'
24-11-2025
Bedrijf in Beeld
Partners
Stelling
Loading
Nieuws van NieuweOogst.nl
Branchevereniging COV verder als VleesNL
Vandaag, 16:23
Minister Wiersma opent innovatieloket voor de veehouderij
Vandaag, 12:18

