Erik Kroef in Bemmel heeft 3 jaar ervaring met het fermenteren en voeren van ferment. Inmiddels heeft hij de smaak van het fermenteren helemaal te pakken. dat heeft even geduurd, want is bij het derde fermentatieprocedé terechtgekomen. Kroef houdt 6.200 vleesvarkens, waarvan 3.500 in een etagestal met per stalhelft een aparte luchtwasser. De Top Pi- x Topigs 50-vleesvarkens (beren en gelten) krijgen brijvoer. Amper 1 procent van de gezonde varkens valt uit.
Lees ook het artikel: Onmiskenbare voordelen van fermenteren.
Tekst: Jos Thelosen
Beeld: Koos Groenwold
Meest gelezen
Blogs

'Na Afrikaanse varkenspest krijgt nu PRRS aandacht in China'
Gisteren, 08:30

'Gut feeling'
05-05-2025

'Gevangen in bedrijfsbubbel'
01-05-2025

'Trump en varkens'
28-04-2025
Bedrijf in Beeld
Partners
Stelling
Loading