Erik Kroef in Bemmel heeft 3 jaar ervaring met het fermenteren en voeren van ferment. Inmiddels heeft hij de smaak van het fermenteren helemaal te pakken. dat heeft even geduurd, want is bij het derde fermentatieprocedé terechtgekomen. Kroef houdt 6.200 vleesvarkens, waarvan 3.500 in een etagestal met per stalhelft een aparte luchtwasser. De Top Pi- x Topigs 50-vleesvarkens (beren en gelten) krijgen brijvoer. Amper 1 procent van de gezonde varkens valt uit.
Lees ook het artikel: Onmiskenbare voordelen van fermenteren.
Tekst: Jos Thelosen
Beeld: Koos Groenwold
Meest gelezen
'Zaterdagknecht wordt echt gewaardeerd'
07-07-2025
Effecten nieuwe variant parvovirus zichtbaar; impact beperkt
Gisteren, 08:30
Veestapel in Europa in 2024 verder gekrompen
Gisteren, 18:09
Blogs

'Zaterdagknecht wordt echt gewaardeerd'
07-07-2025

'Drama als motivator gebruiken'
03-07-2025

'Prijzenfestivals lijken gouden greep'
30-06-2025

'Deense discipline, Nederlandse kracht'
26-06-2025
Bedrijf in Beeld
Partners
Stelling
Loading
Nieuws van NieuweOogst.nl

Daling Europese veestapel zet door
Gisteren, 14:59

Nieuwe parvovariant duikt op bij biggen, impact gering
Gisteren, 08:50