Erik Kroef in Bemmel heeft 3 jaar ervaring met het fermenteren en voeren van ferment. Inmiddels heeft hij de smaak van het fermenteren helemaal te pakken. dat heeft even geduurd, want is bij het derde fermentatieprocedé terechtgekomen. Kroef houdt 6.200 vleesvarkens, waarvan 3.500 in een etagestal met per stalhelft een aparte luchtwasser. De Top Pi- x Topigs 50-vleesvarkens (beren en gelten) krijgen brijvoer. Amper 1 procent van de gezonde varkens valt uit.
Lees ook het artikel: Onmiskenbare voordelen van fermenteren.
Tekst: Jos Thelosen
Beeld: Koos Groenwold
Meest gelezen
ITB Climate keert terug naar Nederlandse roots
Gisteren, 09:00
Jan Merks: onze fokkerijman in China
23-04-2024
In biggenvoeders is 50 procent banket goed mogelijk
Gisteren, 17:16
Blogs
'Eenheidsworst of juist meer variatie?'
Vandaag, 08:30
'Zien, en gezien worden'
22-04-2024
'Oost west, thuis best in Mariahout'
18-04-2024
'Dankjewel persoon X'
15-04-2024
Bedrijf in Beeld
Partners
Hoger rendement en minder bijwerkingen: een koel kunstje
MSD Animal Health
De grillen van het PRRS-virus
MSD Animal Health
Werken aan een betere bigoverleving? Bekijk de tips!
Ceva Santé Animale
Stelling
Loading
Nieuws van NieuweOogst.nl
Goede resultaten met restproducten uit bakkerij in biggenvoer
Gisteren, 17:37
De Valk Wekerom en ABZ De Samenwerking gaan samen verder
Gisteren, 14:12