Erik Kroef in Bemmel heeft 3 jaar ervaring met het fermenteren en voeren van ferment. Inmiddels heeft hij de smaak van het fermenteren helemaal te pakken. dat heeft even geduurd, want is bij het derde fermentatieprocedé terechtgekomen. Kroef houdt 6.200 vleesvarkens, waarvan 3.500 in een etagestal met per stalhelft een aparte luchtwasser. De Top Pi- x Topigs 50-vleesvarkens (beren en gelten) krijgen brijvoer. Amper 1 procent van de gezonde varkens valt uit.
Lees ook het artikel: Onmiskenbare voordelen van fermenteren.
Tekst: Jos Thelosen
Beeld: Koos Groenwold
Meest gelezen
Blogs

'Mister Sterksel: bedankt!'
Vandaag, 08:30

'Niet bang zijn voor koude nachten'
24-03-2025

'Haastige spoed is zelden goed'
20-03-2025

'Zelfs een kopje koffie wordt een luxe'
17-03-2025
Bedrijf in Beeld
Partners
Stelling
Loading
Nieuws van NieuweOogst.nl

Nieuwe uitbraken van MKZ in Hongarije en Slowakije
Gisteren, 16:20

Tönnies in Duitsland verhoogt varkensnotering met 13 cent
Gisteren, 15:50