Erik Kroef in Bemmel heeft 3 jaar ervaring met het fermenteren en voeren van ferment. Inmiddels heeft hij de smaak van het fermenteren helemaal te pakken. dat heeft even geduurd, want is bij het derde fermentatieprocedé terechtgekomen. Kroef houdt 6.200 vleesvarkens, waarvan 3.500 in een etagestal met per stalhelft een aparte luchtwasser. De Top Pi- x Topigs 50-vleesvarkens (beren en gelten) krijgen brijvoer. Amper 1 procent van de gezonde varkens valt uit.
Lees ook het artikel: Onmiskenbare voordelen van fermenteren.
Tekst: Jos Thelosen
Beeld: Koos Groenwold
Meest gelezen
Paul Venner is niet vies van uren maken
10-08-2022
Op naar 1 miljard varkens in 2031
06-08-2022
'Omdenken: het varken als kans'
08-08-2022
Blogs

'Langzaam loslaten'
11-08-2022

'Omdenken: het varken als kans'
08-08-2022

'Cijfers zeggen meer dan duizend woorden'
04-08-2022

'Varkentje nog niet helemaal gewassen'
01-08-2022
Bedrijf in Beeld
Partners
Stelling
Loading
Nieuws van NieuweOogst.nl

Aantal deelnemers Weekend van het Varken stijgt naar veertien
Gisteren, 15:17

Varkens paraderen over catwalk bij Porcus Campus
Gisteren, 15:15

Europese mais heeft zwaar te lijden onder droogte
Gisteren, 12:51