Erik Kroef in Bemmel heeft 3 jaar ervaring met het fermenteren en voeren van ferment. Inmiddels heeft hij de smaak van het fermenteren helemaal te pakken. dat heeft even geduurd, want is bij het derde fermentatieprocedé terechtgekomen. Kroef houdt 6.200 vleesvarkens, waarvan 3.500 in een etagestal met per stalhelft een aparte luchtwasser. De Top Pi- x Topigs 50-vleesvarkens (beren en gelten) krijgen brijvoer. Amper 1 procent van de gezonde varkens valt uit.
Lees ook het artikel: Onmiskenbare voordelen van fermenteren.
Tekst: Jos Thelosen
Beeld: Koos Groenwold
Meest gelezen
'Doe eens lief tegen elkaar en tegen de varkens'
Gisteren, 08:30
Saldo zeugenbedrijf halveert in vier maanden
Gisteren, 11:22
Spaanse varkenssector investeert in relatie met China
Gisteren, 14:24
Blogs

'Doe eens lief tegen elkaar en tegen de varkens'
Gisteren, 08:30

'Bijzonder varkensboek voor elke collectie'
09-10-2025
Bedrijf in Beeld
Partners

Enten: zo laat als het kan, zo vroeg als het moet
MSD Animal Health

Groepsdynamiek is cruciaal voor sociaal gedrag vleesvarkens
Topigs Norsvin

Hoestende of niezende biggen? Denk aan griep!
Ceva Santé Animale
Stelling
Loading
Nieuws van NieuweOogst.nl

Export van mest ligt 27,7 procent hoger dan in 2024
Vandaag, 15:47

Blokkade op varkensrechten mislukt
Vandaag, 15:20

80 procent minder ammoniak uit wroetstal met gespeende biggen
Gisteren, 17:18