Erik Kroef in Bemmel heeft 3 jaar ervaring met het fermenteren en voeren van ferment. Inmiddels heeft hij de smaak van het fermenteren helemaal te pakken. dat heeft even geduurd, want is bij het derde fermentatieprocedé terechtgekomen. Kroef houdt 6.200 vleesvarkens, waarvan 3.500 in een etagestal met per stalhelft een aparte luchtwasser. De Top Pi- x Topigs 50-vleesvarkens (beren en gelten) krijgen brijvoer. Amper 1 procent van de gezonde varkens valt uit.
Lees ook het artikel: Onmiskenbare voordelen van fermenteren.
Tekst: Jos Thelosen
Beeld: Koos Groenwold
Meest gelezen
Bergs Advies stopt eind dit jaar
07-11-2023
Blogs

Realisme of gebrek aan vertrouwen?
07-12-2023

'Het nut van diagnostiek'
30-11-2023

'Selecteren voor nutriëntvertering?'
27-11-2023
Bedrijf in Beeld
Partners
Stelling
Loading
Nieuws van NieuweOogst.nl

Goede vooruitzichten voor varkenshouderij
Gisteren, 13:36

POV maakt bezwaar tegen Vion-uitspraak ACM
07-12-2023