Bijna+miljard+kilo+varkensvlees+de+grens+over
Nieuws
©

Bijna miljard kilo varkensvlees de grens over

Het hoger aantal varkensslachtingen in 2015 en de iets gedaalde consumptie van varkensvlees in Nederland verklaren de gestegen export van varkensvlees. Volgens cijfers van het CBS ging vorig jaar echter een recordhoeveelheid van 944 miljoen kilo varkensvlees de landsgrens over. Dat is 6 procent meer dan in 2014. Door de lage prijzen kwam de exportwaarde met ruim 1,7 miljard euro ongeveer 4 procent lager uit.

De belangrijkste afnemer van Nederlands varkensvlees wat betreft exportwaarde is Italië (279 miljoen euro). Duitsland, zelf ook groot producent en exporteur van varkensvlees, is het tweede belangrijkste exportland voor Nederland met een waarde van 228 miljoen euro. Opvallend is de derde positie: Griekenland importeert voor een waarde van 210 miljoen euro aan Nederlands varkensvlees.

Het Verenigd Koninkrijk volgt als vierde op enige afstand (156 miljoen euro) en als vijfde belangrijke afzetmarkt komt China inclusief Hong Kong met een exportwaarde van 114, miljoen euro.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer