Beloningssystematiek fosfaat ontwikkelen

Veehouders dienen te voldoen aan de normen voor het benutten van fosfaat uit voer. Het systeem om de fosfaatefficiency bij varkensbedrijven in beeld te brengen is momenteel in de maak. 

De vereniging van Nederlandse diervoederbedrijven, Nevedi, gaat ervan uit dat ondernemers individueel beloond zullen worden voor de prestaties op het eigen bedrijf. Volgens Nevedi-directeur Henk Flipsen moet dit ook gelden voor varkenshouders die bovengemiddeld scoren op fosfaatefficiency. “Als zij ervoor kiezen om dit via een vrijwillig systeem te borgen moet daar ook een beloningssystematiek voor worden ontwikkeld.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer