Kanker discrimineert niet

Yvonne van Sleeuwen, varkenhoudster uit Boekel is mee naar de Alpe omdat haar man Mario van Sleeuwen vorig jaar meefietste. Yvonne en haar vier kinderen gingen toen mee naar Frankrijk en deden vrijwilligerswerk. Mario en Yvonne hebben een varkensbedrijf in Boekel: twee locaties met in totaal 1.000 zeugen.

Yvonne: ‘Ik vond het vorig jaar geweldig. Dus toen de opgaveperiode voor BIG Challenge 2013 kwam, dacht ik ‘zal ik het doen?’ Mario zei meteen: ‘Als jij dat wilt, moet je dat doen. Daar wordt je mens van.’ We hebben geen specifieke kanker in onze familie of vriendenkring. Maar je wilt toch niet dat je je ouders af moet geven door kanker, of dat je eigen kinderen kanker krijgen. Of dat jouw kinderen mee moeten maken dat wij, hun ouders, kanker krijgen. En kanker discrimineert niet, iedereen kan het krijgen.

Dus ik heb wat gefietst op Mario’s fiets en toen zelf een fiets gekocht. Veel getraind. Eerst thuis werken, douchen, trainen. Dat is het voordeel als je je werk aan huis hebt, overdag kun je trainen. De kinderen kiezen er niet voor dat ik mee wil doen aan de Alpe d’HuZes. In het weekend konden we gewoon samen dingen doen. Mario en ik hebben veel samen getraind. Ik fiets mee in het team Varkens 1 van BIG Challenge, leuk om zo collega’s te ontmoeten. En ook uit andere sectoren; het is hier in Frankrijk een grote familie. Ik ben nu alleen gekomen. Natuurlijk is dat even wennen maar het voelt goed. De opbrengsten zijn voor een goed doel. Ik heb samen met de ZLTO twee biggenraces georganiseerd, in Boekel en Gemert. En dat is weer goed voor de burgers; ze zien varkens, kunnen ze aanraken en knuffelen. Vaak hebben ze nog nooit varkens gezien. Ik wil donderdag vier keer omhoog fietsen. Maandag ben ik alleen een keer naar boven gefietst. Het viel mee dus dat gaat donderdag wel lukken!

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer