%27Blij+worden+van+nieuwe+start+op+thuishonk%27
Blog
© Studio Van Assendelft

'Blij worden van nieuwe start op thuishonk'

Omdat we op 29 februari onze laatste dag hadden in Veghel, konden we niet stilzitten om op tijd klaar te zijn voor de opening in Mariahout. Voordat het zover was, hebben we met z'n allen hard gewerkt om een fantastisch resultaat neer te zetten.

Eindelijk was het dan zover: op 10 mei gingen onze deuren open. Tijdens de openingsactiviteiten hebben we eerst ons nieuwe bord gepresenteerd dat we aan de weg gaan plaatsen. Daarna is ons nieuwe bankje onthuld dat we van de Laarbeekse Boeren hebben gekregen. Tot slot hebben we de winkel met een fysieke handeling geopend.

Wat een genot is het om gewoon lekker thuis te blijven voor het werk in onze zaak. Naast producten van het varken hebben we nu streekproducten. Ook leuk om bij al deze ondernemers te gaan kijken en luisteren naar hun enthousiaste verhalen over hun producten. Zo hebben we nu ook rundvlees, zuivel, aardbeien, ijs en nog meer leuke en lekkere dingen. Ik probeer mee te bewegen met de seizoenen, zodat er wat bewustzijn komt wat wanneer groeit. Maar dit meebewegen valt nog niet mee. Derving is namelijk toch wel een dingetje.

Geweldig dat mensen uit onze omgeving hier langskomen om het verhaal van het varken te komen ervaren. Wel merken we dat de mensen uit Mariahout toch nog een beetje de kat uit de boom kijken. Maar we zien het elke week drukker worden en steeds meer nieuwe mensen die een blik komen werpen.

Samen runnen we de winkel met alles eromheen. Vergelijkbaar met zoals we hier vroeger samen de varkens verzorgden. Hier worden we ontzettend blij van. Al met al was het dus een prima beslissing om het Veghelse avontuur te stoppen. De nieuwe start op ons thuishonk geeft nieuwe energie en maakt ons blij.

Miriam Berkvens
Oijnk!

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer