%27Vakantie+en+gemis%27
Blog
© Studio Van Assendelft

'Vakantie en gemis'

Na 25 jaar werken op een eigen varkensbedrijf en nu bijna drie jaar runnen van een 'Alles van het varken-winkeltje' vinden we het tijd voor vakantie. Drie weken zijn de Oijnk!-winkeldeuren gesloten en gaan wij er even tussenuit. Maar eerlijk is eerlijk: na drie jaar missen we de varkens toch wel.

Dus voordat we helemaal in de vakantiestand gaan, willen we eerst nog even varkens zien en die o zo vertrouwde varkensgeuren opsnuiven. Dus maken we een tussenstop op een mooie ontmoetingsplek voor mensen en varkens. Als er dan ook nog iemand ter plekke vol passie een mooi verhaal erbij vertelt, dan roept dat ontzettend veel herkenning bij ons op.

Die stopplek is Piggy's Palace in het Overijsselse Bathmen waar we welkom worden geheten door Erik Stegink. Tijdens het kopje koffie komt er al veel varkenspraat voorbij. Op een laagdrempelige manier kan jong en oud hier kennismaken met de varkenshouderij. Na een inspirerende rondleiding borrelen er bij ons en bij Erik allerlei ideeën op hoe we de samenwerking binnen de varkenssector en het sectorimago zouden kunnen versterken. We zijn het erover eens dat we ons meer moeten laten zien en laten horen bij het grote publiek. Het ware varkensverhaal uitdragen kan iedere varkenshouder op zijn eigen manier oppakken. Doen wat bij hem, zijn bedrijf en zijn omgeving past, als hij maar iets doet.

Na deze aangename tussenstop gaat het vakantie vieren in ons mooie Nederland pas echt beginnen. Ervaren dat het goed is om even helemaal iets anders te gaan doen. Na een break van drie weken gaan we er weer met frisse moed tegenaan om ons steentje bij te dragen. Vol passie gaan we iedereen van alles over het varken vertellen en mooie en lekkere varkensdingen verkopen.

Miriam Berkvens
Oijnk! in Veghel

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer