%27De+laatste+loodjes%27
Blog
© Studio Van Assendelft

'De laatste loodjes'

In deze tweede week van het nieuwe jaar wil ik alsnog iedereen het beste wensen voor 2024. Dat veel van die wensen uitkomen, maar er moet natuurlijk ook altijd wat te wensen overblijven.

Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen om thuis met Oijnk! verder te gaan. De ruimte gereedmaken waar straks de winkel komt. De poster 'te huur' hangt al twee maanden op de winkelruit in de Veghelse Kalverstraat. Nog steeds zijn mensen die in onze winkel komen verbaasd over het dichtgaan per 1 maart. Dagelijks leggen we consumenten uit dat we gaan verhuizen en dat de pakketdienst niet meegaat. Vaak krijgen we de opmerking dat het toch wel jammer is. 'Jullie zijn zo vriendelijk.' Ja, ook daar eet je geen boterhammen van.

De winkel in Veghel zijn we ook al aan het opruimen. De sinterklaas- en kerstspullen uit de etalage zijn intussen ingepakt en mee naar Mariahout genomen. Verder zorgen we dat er genoeg winkelvoorraad is voor de komende twee maanden. De rest gaat ook al mee naar huis.

Omdat het nu duidelijk wordt voor iedereen dat we echt gaan verhuizen, krijgen we ook andere vragen. 'Wat ga je dan thuis doen?' 'Kan ik nog wel bij jullie terecht?' Natuurlijk kun je nog bij ons terecht. We zijn dadelijk nog twee dagen in de week open of op afspraak. Ik ben ook 'boer in de klas', dus zul je mij ook daar tegenkomen. Ook voor kinderfeestjes en zelf snoepjes maken kun je bij ons terecht. Maar dat kan ook op locatie. In overleg is alles mogelijk.

Voordat ik er zelf over had nagedacht, kreeg ik ook de vraag of ik voor een vrouwenvereniging iets wil komen vertellen over het varken. Wat een leuke ontwikkelingen. Hier doen we het voor. Aan de hand van een lekker stukje vlees het mooie verhaal vertellen. Genieten!

De laatste loodjes in de winkel wegen het zwaarst. Maar we gaan het goed afsluiten en vol goede moed thuis verder. We gaan weer iets moois neerzetten.

Miriam Berkvens
Oijnk! in Veghel

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer