POV+krijgt+een+7%2C5+van+leden
Nieuws
© POV

POV krijgt een 7,5 van leden

Leden zijn zeer tevreden over de Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) en geven de organisatie een gemiddeld rapportcijfer van 7,5. Onderzoeksbureau AgriDirect-Etil voerde het onderzoek uit en verwerkte de reacties van 248 POV-leden en 55 niet-leden. POV wilde weten welk imago zij heeft, hoe tevreden de leden zijn en vooral welke koers ze in de toekomst moet varen.

De sector verandert en daarmee de wensen en verwachtingen van de leden. Daarom wil POV, de belangenbehartiger voor de varkenssector die dit jaar tien jaar bestaat, weten hoe zij mee moet veranderen om ook in de komende jaren van maximale waarde te kunnen zijn.

Uit het onderzoek blijkt dat leden een duidelijk beeld hebben van de POV. De deskundigheid en kennis van de organisatie geven ze een 7,5. Ook zijn ze tevreden met de communicatie naar leden (7,4) en de bereikbaarheid en inzet van de POV in het algemeen (7,5). Over de bereikte resultaten zijn de leden redelijk tevreden (6,5). Dit lagere cijfer wordt in hogere mate geweten aan het onwrikbare beleid van het oude kabinet.

Ook niet-leden overwegend positief

Negen op de tien leden geven aan in de komende jaren waarschijnlijk lid te blijven van de POV. Opzeggen heeft vooral te maken met bedrijfsbeëindiging, zelden met onvrede. Ook niet-leden blijken een overwegend positief beeld te hebben van de belangenbehartiger. De reden om geen lid te willen worden, ligt het vaakst bij de hoogte van de contributie en de toegevoegde waarde voor het eigen bedrijf.

Binnenkort worden de resultaten op de POV-website gepubliceerd. Nu al is een uitgebreide samenvatting van de uitkomsten te bekijken in de ledenapp. Het POV-bestuur werkt op basis van de uitkomsten een toekomstplan uit voor de organisatie. Dit plan wordt naar verwachting dit najaar gedeeld met de leden.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer