Vergoeding+voor+varkenshouders+van+Albert+Heijn+voor+aanpassingen+aan+stal
Nieuws
© Studio Van Assendelft

Vergoeding voor varkenshouders van Albert Heijn voor aanpassingen aan stal

Supermarktketen Albert Heijn gaat varkenshouders die leveren binnen het concept 'Beter voor Natuur & Boer' een vergoeding tot 0,06 euro per kilo betalen voor aanpassingen aan de stal. Die aanpassingen zijn nodig om vanaf 1 januari 2025 te mogen blijven leveren binnen het één ster Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming.

Varkensvlees dat Albert Heijn onder eigen merkt verkoopt, draagt al sinds 2011 het één ster Beter Leven-keurmerk. Per 1 januari 2025 worden voor dit keurmerk enkele aanpassingen doorgevoerd die om investeringen van de varkenshouder vragen. Een voorbeeld is meer daglicht in stallen. Ook moeten varkens meer bewegingsvrijheid krijgen.

Voor de benodigde stalaanpassingen gaat Albert Heijn een vergoeding betalen. De premie van tot 0,06 euro per kilo geldt binnen de bestaande prijssystematiek en is bedoeld voor de varkenshouders waar de supermarktketen een langjarige samenwerking mee heeft.

Bijdrage leveren aan dierenwelzijn

Albert Heijn wil met deze investering een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van varkens, de ondersteuning van varkenshouders en de verduurzaming van de varkensketen binnen het concept 'Beter voor Natuur & Boer'.

'We zijn trots op de langetermijnsamenwerking in onze varkensketen en die willen we behouden', zegt Constantijn Ninck Blok, directeur Merchandising & Formats bij Albert Heijn. 'Ook willen we uitbreiden met nieuwe varkenshouders. Daarom is het belangrijk om te investeren in onze keten. Om onze missie 'Samen beter eten bereikbaar maken voor iederen' waar te maken, zetten we continu stappen. Dat doen we nu op het gebied van dierenwelzijn.'

Bestuurder Ellen Bien van de Dierenbescherming is blij met de stap van Albert Heijn. 'De supermarktketen onderschrijft zo het belang van meer dierenwelzijn, en toont aan bereid te zijn daar ook voor te willen betalen. Dat is belangrijk, omdat boeren de benodigde investeringen ook terug moeten kunnen verdienen. Pas dan kunnen we stappen zet naar een dierwaardige veehouderij.'

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  24° / 12°
  10 %
Meer weer