NVWA+was+op+de+hoogte+van+misstanden+bij+Gosschalk
Nieuws
© Koos Groenewold

NVWA was op de hoogte van misstanden bij Gosschalk

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) was op de hoogte van de misstanden bij slachterij Gosschalk. Dat meldt De Stentor op basis van opgevraagde documenten. De slachterij kreeg wel boetes en waarschuwingen opgelegd door de controlerende instantie, maar werd niet gesloten.

Volgens de krant gaat het onder meer om misstanden als het geven van stroomstoten aan kalveren, het niet goed verdoven van varkens voor het slachten en het leveren van met salmonella besmet vlees waardoor negentien Nederlanders ziek werden. De misstanden waren al bekend voordat undercoverbeelden over de misstanden online werden gezet.

Volgens een woordvoerder van de NVWA werd opgetreden tegen de slachterij met boetes en waarschuwingen. De misstanden die bij Gosschalk werden geconstateerd, zijn reden geweest voor het huidige aangescherpte beleid. Dit houdt in dat een slachterij na drie overtredingen wordt gesloten.

Slachterij Gosschalk slacht inmiddels geen varkens meer, maar alleen nog vleeskalveren. Het bedrijf is daarnaast overgenomen door Fuite.

Lees het complete artikel in De Stentor.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  24° / 12°
  10 %
Meer weer