Vijf+keer+toer+de+Livar%2Dboer
Nieuws
© Jos Thelosen

Vijf keer toer de Livar-boer

In het jaar dat de korte varkensvleesketen van Livar 25 jaar bestaat, staat vijf keer een Toer de Boer gepland. Op vijf verschillende locaties kunnen bezoekers kijken hoe de Livar-varkens worden gehouden. De aftrap van het publieksevenement is zaterdag 20 april.

De première van de Toer de Boer is voor de Livar-boerderij van de familie Rutjes. Op hun zorgboerderij De Meysebergh aan de Jacobusstraat 25 in het Limburgse Hunsel is tussen 11 en 17 uur van alles te zien en beleven. Op het erf presenteren zich partijen die deel uitmaken van de korte keten van Livar. Experts geven uitleg over het regionale voer dat Livar-varkens krijgen, de genetica en hoe er over gezondheid van de varkens wordt gewaakt.

Proeven van het smaakvolle Livar-varkensvlees met drie sterren van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming maakt ook deel uit van de toer de boer. 'Op deze manier brengen we alle schakels in de Livar-keten inclusief de consument met elkaar in contact', zegt Jos Tobben, hoofd verkoop en marketing bij Livar.

'Bezoekers geven we graag inzicht in de Livar-keten. We hopen dat ze zich vooraf aanmelden', vervolgt Tobben. 'Maar iedereen die spontaan binnenloopt, heten we natuurlijk ook van harte welkom.'

Richting Weekend van het Varken

Na de aftrap op 20 april verplaatst de toer de Livar-boer zich de komende maanden naar vier andere locaties. Zaterdag 25 mei worden bezoekers welkom geheten op de Livar-boerderij van de familie Bongers in Beesel. Zaterdag 15 juni staan de deuren open bij de Kloosterboerderij van abdij Lilbosch in Echt. Op zaterdag 17 augustus vindt de toer plaats bij de Livar-boerderij van de familie Van Buggenum in Heythuysen.

De Limburgse Livar-toer eindigt op 14 september de familie Hoogeveen in Weert. Op die zaterdag vindt ook het publieksevenement Weekend van het Varken plaats. De PigStory organiseert het varkensweekend in samenwerking met varkensbedrijven verspreid over het hele land.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  65 %
Meer weer