Livar+viert+zilveren+jubileum+jaarrond
Nieuws
© Jos Thelosen

Livar viert zilveren jubileum jaarrond

Het Limburgse varkensvleesconcept Livar viert in 2024 het 25-jarig jubileum. Jaarrond zullen evenementen en acties plaatsvinden en zal de nadruk worden gelegd op de verbindende schakels in de keten en de focus op 'Smaak als beloning voor goede zorg'. Mensen kunnen in het jubileumjaar de uniciteit van Livar beleven.

Livar heeft zich in 25 jaar tijd ontwikkeld als ketenregisseur van haar unieke korte keten. Die keten zorgt voor de volledige verwaarding van het varken; niet alleen van boer tot bord, maar zelfs van voer tot bord.

Transparantie staat hoog in het vaandel bij het varkensvleesconcept met drie sterren van het Beter Leven-keurmerk. Livar wil daar dit jubileumjaar extra aandacht aan geven. Diverse van hun varkenshouderijlocaties worden daarom opengesteld voor bezichtigingen tijdens “Toer de boer”-dagen. Door het jaar heen worden deze dagen georganiseerd zodat iedereen met eigen ogen kan zien hoe Livarvarkens worden gehouden.

Visie op komende 25 jaar

Tijdens de speciale inspiratiedag zal de uniekheid van de Livarketen worden getoond. Daarvoor worden stakeholders, Livarambassadeurs, adviseurs en externe partners uitgenodigd. Samen gaan ze filosoferen over de volgende 25 jaar Livar op het gebied van onder meer dierenwelzijn, kwaliteit en smaak.

Om de mijlpaal voor Livar ook met consumenten te vieren worden acties bij slagerijen die zich gespecialiseerd hebben in Livarvlees, Livar-ambassadeurs-restaurateurs en andere Livarverkooppunten opgezet. Ook dit gebeurt door het jaar 2024 heen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer