Keurslagers+mikpunt+Keuringsdienst+van+Waarde
Nieuws
© Twan Wiermans

Keurslagers mikpunt Keuringsdienst van Waarde

Vlees is regelmatig het mikpunt van het programma Keuringsdienst van Waarde. Tijdens de uitzending van dinsdag 17 oktober stonden Keurslagers centraal. Er werden kritische vragen gesteld over waar ‘Keur’ voor staat en welke eisen er worden gesteld.

De Vereniging van Keurslagers meldt dat aangesloten Keurslagers zelf vlees mogen inkopen. Dat kan varkensvlees zijn met een of meer sterren van het keurmerk Beter Leven, een ander vleesconcept of standaard varkensvlees. Keurslager zijn, draait volgens de vereniging om een goede uitstraling van de winkel, het leveren van kwaliteit en een goed verhaal voor de consumenten. 'Het is een club mensen met een passie voor een goed stuk vlees.'

De redacteuren van Keuringsdienst van Waarde hebben ook het Livar-concept aan de tand gevoeld, staat in een bericht op LinkedIn. 'Uit dit interview heeft de redactie van het programma schijnbaar niets negatiefs kunnen vinden over Livar. Samen met de slagers die voor ons gekozen hebben zijn we dan ook trots dat wij niet zijn doorgedrongen tot de uitzending.'

Livar is bijna 25 jaar geleden ontstaan vanuit de reguliere varkenshouderij met de overtuiging dat het anders kan. Het ketenconcept is gecertificeerd door een externe instantie. Daarmee wil Livar borgen dat het meer is dan slechts een vleesconcept met een mooie marketingfilter. 'Wij zijn een concept dat vanuit de kern bedoeld is om het goed te doen. Voor mens, dier en omgeving.'

De volledige aflevering van Keuringsdienst van Waarde is hier te bekijken.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer