Spaanse+vleesconsumptie+met+3+procent+gestegen+in+2023
Nieuws
© Twan Wiermans

Spaanse vleesconsumptie met 3 procent gestegen in 2023

De consumptie van vers vlees en vleesproducten in Spanje is vorig jaar met bijna 3 procent gestegen. Dit nadat in 2022 nog sprake was van een daling. De markt herstelt zich, meldt adviesbureau NielsenIQ tijdens een tweedaags congres in Spanje voor bedrijven die actief zijn in de vleesverwerkende industrie.

Spanjaarden zouden over het afgelopen jaar 2,21 miljoen ton vlees hebben geconsumeerd, blijkt uit een rapport van het adviesbureau over consumentengedrag. Volgens de analyses van NielsenIQ lag de consumptie van vers vlees en vleesproducten daardoor in 2023 2,7 procent hoger dan een jaar eerder.

Verder blijkt dat de populariteit van vers vlees is toegenomen (+3 procent). Vleesproducten met extra toegevoegde waarde en een hogere prijs hebben de Spanjaarden iets vaker links laten liggen. Dit komt onder andere door de hoge inflatie. Hoe dan ook, vlees blijft belangrijk in het Spaanse voedingspatroon.

Markt ruimschoots hersteld

Dat blijkt ook uit het feit dat de vleesconsumptie per hoofd van de bevolking zich vorig jaar ruimschoots heeft hersteld. In 2023 consumeerde een gemiddelde Spanjaard 32,4 kilo vlees. Dat is 0,5 kilo meer dan in 2022 en 0,3 kilo meer dan in 2021. In het laatstgenoemde jaar werd 32,1 kilo vlees en vleesproducten per hoofd van de bevolking geconsumeerd.

Kippenvlees, varkensvlees en rundvlees vertegenwoordigen circa 75 procent van het volume aan vers vlees, meldt Cárnica.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 5°
  70 %
Meer weer