Indrukwekkende+Britse+prestaties+TN+Duroc
Nieuws
© Topigs Norsvin

Indrukwekkende Britse prestaties TN Duroc

De eerste ervaringen van het Britse JSR Genetics met de eindbeer TN Duroc zijn indrukwekkend. De beloftes van een scherpere voerefficiëntie, verhoogde robuustheid, betere karkaswaarde en hogere vleeskwaliteit worden volgens verkoopdirecteur Giles Christie gerealiseerd. 'Het is een Duroc die meer hoogwaardige vleesvarkens voorbrengt.'

JSR Pig Production is een van de grootste varkensbedrijven in Groot-Brittannië. Het heeft zo'n achtduizend kern- en vermeerderingszeugen met een hoge gezondheid die fokdieren leveren aan JSR Genetics. Met drieduizend zeugen produceren ze vleesbiggen.

Medio 2023 zijn voor het eerst zeugen met JSR-genetica geïnsemineerd met sperma van de TN Duroc-eindbeer. De eerste ronde vleesvarkens (1.932 dieren) is inmiddels afgeleverd en de technische cijfers zijn volgens JSR indrukwekkend.

Bijna 1.100 gram groei per dag

In het traject van gemiddeld 27,5 tot 121,5 kilo levend gewicht groeiden de vleesvarkens 1.079 gram per dag. De voerconversie kwam uit op 2,42 kilo voer per kilo groei en de spekdikte (P2) bedroeg 12,53 millimeter. De uitval lag op 3,11 procent.

Christie gaf aan vooral blij te zijn met het lage percentage varkens met een breuk (0,6 procent). 'Een veel gehoord probleem van het Duroc-ras is het verhoogde percentage breuken. Met de TN Duroc verwachten we ook op dit punt op de goede weg te zitten.'

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer