Eerste+varkensnotering+in+2024+belooft+niet+veel+goeds
Nieuws
© Varkens Archief

Eerste varkensnotering in 2024 belooft niet veel goeds

Vleesverwerker Vion wijzigt de notering voor vleesvarkens in de laatste week van 2023 niet. Sinds half oktober is die op 2,19 euro per kilo geslacht gewicht inclusief btw gebleven. Toch waarschuwt Vion alvast voor een lagere vleesnotering begin 2024.

Ondanks de hoge slachtaantallen en de gebroken productieweek aan het eind van 2023 gaat Vion het nieuwe jaar in met een hoog aanbod van vleesvarkens. Dit voorspelt niet veel goeds, omdat de industriële afzet volgens de vleesverwerker te maken heeft met een flinke prijsdruk.

De concurrentie op de Europese afzetmarkt is vanuit Denemarken en Spanje toegenomen. Hierdoor dalen de prijzen voor hammen fors en ook de prijs voor voorstukkken van het varken is bezig met een prijsdaling.

Afzet van bijproducten

De afzet van bijproducten van het varken op de Aziatische markt biedt geen gunstig perspectief. In Azië blijven de opbrengsten van deze bijproducten in het begin van het nieuwe jaar verder zakken. Daarom is het volgens Vion vrijwel zeker dat de prijsdruk aan de afzetzijde begin 2024 impact zal hebben op de vleesvarkensnotering.

Net als Vion noteren Van Rooi Meat, Compaxo, Westfort en Pali Group in week 52 allemaal onveranderde varkensprijzen. Alle vier bedrijven noteren 1,93 euro per kilo geslacht gewicht exclusief btw.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer