Voergroep+Zuid+zet+7+procent+meer+voer+af
Nieuws
© Voergroep Zuid

Voergroep Zuid zet 7 procent meer voer af

Coöperatie Voergroep Zuid zette in 2023 7 procent meer voer af, ondanks een krimpende markt. Een deel van die groei, zo'n 2,5 procent, komt doordat ze de krachten heeft gebundeld met Veevoeder Van der Steijn.

Opvallend is onder andere de groei van de voerafzet met 3 procent in de varkenshouderij. 'Een mooie prestatie in een krimpende markt', vindt algemeen directeur Ronald van de Ven van Voergroep Zuid. 'Hiermee houden onze voerfabrieken in Helmond en Weert een hoge bezettingsgraad en kunnen we tegen een scherpe kostprijs topkwaliteit voer produceren. In combinatie met onze aanpak 'modulaire nutritie' en een gedegen advies door onze specialisten zorgt dit bij onze klanten voor goede resultaten in de stal. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.'

De voerafzet in de legpluimveehouderij neemt al drie jaar op rij met respectievelijk 17, 15 en 15 procent toe. De zeer constante, hoge voerkwaliteit en een scherpe prijs-kwaliteitverhouding staan volgens Van de Ven garant voor prima dierprestaties en een goed rendement. 'Daarbij blijven de dieren gezond en realiseren we samen met onze klanten een laag voerverbruik. Door de monitoring van dierprestaties met PoultryPlan krijgen we nieuwe inzichten in de effectiviteit van onze voerprogramma's en kunnen we sturen naar maximaal rendement voor onze klanten.'

Groeispurt in rundveesector

De afzet naar rundveebedrijven nam met 43 procent toe. Dit kwam grotendeels door de overname van Veevoeder Van der Steijn. De afzet van mengvoer naar geitenbedrijven groeide in 2023 met 2 procent.

De totale voerafzet van Voergroep Zuid nam toe tot 781.000 ton. De gestegen omzet betekent dat de loyale leden van de voercoöperatie in het eerste kwartaal van 2024 een beloning van 1 miljoen euro staat te wachten.

Daarnaast richt de coöperatie zich op projecten voor haar leden. Zo investeert ze bijvoorbeeld tijd en geld in het jongerenprogramma 'Boeren met LEF', waarin ze samen met andere bedrijven jonge boeren ondersteunt in opleiding en ondernemerschap. Ook is Voergroep Zuid een van de initiatiefnemers van de landelijke publiekscampagne 'Geef Boeren Toekomst'.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer