Nederland+Vleesland+start+met+nieuwe+podcastserie
Nieuws
© Twan Wiermans

Nederland Vleesland start met nieuwe podcastserie

Het platform Nederland Vleesland lanceert een nieuwe serie podcasts. Onder de titel 'Of Je Worst Lust' worden meningen, feiten en fabels over het eten van vlees tegen het licht gehouden. De eerste aflevering is gemaakt met Isabel Boerdam van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel en voorzitter Linda Verriet van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV).

Journalist en podcastmaker Joost Scholten en slagerstalent en ambachtsvrouw Josja Haagsma zijn de presentatoren. Zij geven aan vooral nieuwsgierig te zijn naar alle standpunten in de boeiende discussies die er zijn rond het eten van vlees. Ze gaan daarom in gesprek met mensen die verschillende invalshoeken, ervaringen en meningen hebben over het wel of niet eten van vlees.

'Dat levert gesprekken op waarin het best kan knetteren. Maar waarin smaken áltijd mogen verschillen. Eten is emotie. En daarbij is er weinig dat de laatste jaren meer emotie oproept dan het eten, of juist laten staan, van vlees', zeggen Scholten en Haagsma.

Verantwoord en voedzaam

De eerste aflevering werd voor kerst opgenomen, met Isabel Boerman en Linda Verriet als tafelgasten. Beide kopstukken zijn al een professioneel leven lang werkzaam in de voedingsindustrie, maar spreken elkaar in deze aflevering voor het eerst. Dat hun smaken verschillen, wordt duidelijk. Waar Boerman wil inspireren om (meer) plantaardig te eten, komt Verriet terug op verantwoord en voedzaam eten. Vlees maakt daar volgens haar onderdeel van uit.

De eerste aflevering is te beluisteren via Spotify of een andere podcastapp.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer