Bij+de+tijd+brengen+brochure+hokverrijking
Nieuws
© Varkens Archief

Bij de tijd brengen brochure hokverrijking

Wageningen University & Research is begonnen met met de actualisering van de brochure hokverrijking voor varkens. Dit bij de tijd brengen gebeurt op verzoek van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

De brochure geeft varkenshouders inzicht in hoe zij aan de eisen van hokverrijking kunnen voldoen. Ook het belang van hokverrijking wordt toegelicht. Voldoende en geschikte hokverrijking is onder meer van belang om agressief gedrag te voorkomen wat kan leiden tot staartbijten.

In het voorjaar van 2024 is de herziene hokverrijkingsbrochure klaar. Dan besteedt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit extra aandacht aan die nieuwe versie. Erfbetreders en bedrijfsadviseurs hebben ook een rol om varkenshouders te informeren en adviseren over het management. Het verstrekken van adequaat hokverrijkingsmateriaal maakt daar deel van uit.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer