NVWA+neemt+18+wolvarkens+in+bewaring
Nieuws
© Jos Thelosen

NVWA neemt 18 wolvarkens in bewaring

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft achttien wolvarkens in bewaring genomen bij een veehouder in Zuid-Holland. De varkens stonden in een dikke laag modder en de huisvesting was niet in orde. De veehouder wordt zowel bestuursrechtelijk als strafrechtelijk aangepakt.

Na een melding troffen NVWA-inspecteurs de wolvarkens onder slechte omstandigheden aan. Door de grote hoeveelheid regen was hun veld ondergelopen en werd de dieren de nodige zorg onthouden.

De varkens beschikten niet over een schone, droge en hygiënische ligplaats en waren ze niet beschermd tegen de slechte weersomstandigheden. De varkens zijn naar een veilige, anonieme locatie gebracht en krijgen daar wel de juiste zorg.

In bewaring nemen van de wolvarkens betekent dat de overheid nu de zorg overneemt. Dat gebeurt op kosten van de veehouder en in sommige gevallen krijgt die zijn dieren weer terug. Dan moet de veehouder eerst de rekening betalen en aantonen dat de zorg van de dieren in orde is. Ook dienen alle overtredingen te zijn opgelost.

De NVWA blijft de locatie van de Zuid-Hollandse veehouder de komende tijd controleren.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer