Livar+goed+voorbeeld+van+regionale+korte+keten
Nieuws
© Eigen Foto

Livar goed voorbeeld van regionale korte keten

Van de productie van het voer, de houderij tot en met de verkoop van het varkensvlees heeft Livar de regie. Daarom is dit een goed voorbeeld van een regionale duurzame voedselketen, gaf landbouwminister Henk Staghouwer tijdens zijn bezoek aan Abdij Lilbosch in het Limburgse Echt aan.

Varkenshouderij- en vleesbedrijf Livar was de gastheer voor de activiteiten rondom het vijfjarig bestaan van de Smart Food Alliance. Dat is het platform van agrofoodbedrijven die voorlopen op het gebied van duurzaam, gezond en eerlijk voedsel. Het versterken van regionale ketens was het thema tijdens de festiviteiten.

Om ons voedselsysteem duurzamer, gezonder en eerlijker te maken, nemen middelgrote bedrijven in Nederland hierbij vaak een centrale rol in als ketenregisseur. Voorbeelden hiervan zijn naast Livar, het Wroetvarken en Kipster. Minister Staghouwer was in Echt te gast om te spreken over de visie van het ministerie op dit thema.

Bourgondisch ondernemerschap

De minister gaf aan het bourgondisch ondernemerschap van Livar enorm te waarderen. 'Bij Livar zie je dat kringlooplandbouw en goed ondernemerschap echt een ziel vergt.' Livar doet er alles aan om ketens zoveel mogelijk te sluiten.

De Livarvarkens zijn geboren in Limburg en worden gevoed met regionaal geteelde granen. Het vlees is verkrijgbaar in het hogere horecasegment en bij slagerijen. Livar neemt op deze manier de regie over de hele keten, van voer tot bord. De volledige keten van Livar is sinds 2016 gecertificeerd met het 3 sterren Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer