BIG+Challenge+zet+eindstreep+onder+2023
Nieuws
© Jannemieke Termeer

BIG Challenge zet eindstreep onder 2023

BIG Challenge heeft de eindbalans van editie 2023 van de actie Alpe d'HuZes opgemaakt. Het totaal bijeengehaalde bedrag van het team uit de agri- en foodsector komt uit op 1.292.378 euro. Zaterdag 28 oktober verricht het initiatief de aftrap van editie 2024.

Elk jaar weer is het bewonderenswaardig hoe groot het uiteindelijk sponsorbedrag is van de deelnemers van BIG Challenge. De 246 deelnemers en vele vrijwilligers die meededen aan Alpe d'HuZes 2023, haalden uiteindelijk bijna 1,3 miljoen euro op. Bij finishen van BIG Challenge op donderdag 1 juni was de tussenstand 1.245.620,31 euro. Dus er is nog een kleine 50.000 euro binnengekomen na de inspanningen op de Alpe D'Huez.

Activiteiten waarmee dat enorme bedrag bijeen is gehaald, zijn onder meer benefietstochten, sponsorlopen en spinningmarathons, verkoop van worstenbroodjes en BIG Challenge-T-shirts en andere promotiematerialen. Ook tijdens open dagen op agrarische bedrijven en dienstenveilingen is geld voor onderzoek naar kanker opgehaald.

Alpe d'HuZes 2024

De aftrapbijeenkomst voor Alpe d'HuZes 2024 vindt plaats op zaterdag 28 oktober bij Van Beek Kalverzicht in het Gelderse Barneveld. Het programma begint om 12 uur. Naast een informatiemarkt over de Alpe d'HuZes, Alpe d'HuZus en BIG Challenge is er een gezamenlijke motivatie- en ervaringssessie. De organisatie roept mensen, die werken in de agrarische sector, op om het BIG Challenge-gevoel te komen ervaren. Doel is om samen op 6 juni 2024 voor de veertiende keer met een groot BIG Challenge-team en mooi sponsorbedrag aan de start van de 21 bochten tellende berg te staan.

BIG Challenge is gestart in 2009 door Herman Houweling en is uitgegroeid tot een van de grootste fondsenwervers van Alpe d'HuZes. In dertien edities heeft de agro- en foodsector 12,5 miljoen euro opgehaald voor onderzoek naar kanker. Dit bedrag is voor 100 procent gedoneerd aan Alpe d'HuZes/KWF Kankerbestrijding.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer