BIG+Challenge+trots+op+eerste+tussenstand
Nieuws
© Sharon van Dommelen

BIG Challenge trots op eerste tussenstand

De eerste gezamenlijke trainingsdag van BIG Challenge in het jaar 2023 zit erop. Een mooie afvaardiging van de 246 deelnemers was 4 maart present in het Noord-Limburgse Milsbeek en werd een tussenstand opgemaakt. Met alle acties heeft Agrarisch Nederland voor editie 2023 al ruim 650.000 euro bijeengehaald voor de strijd tegen kanker.

In de sportkantine van S.V. Milsbeek werden de aanwezige fietsers en wandelaars bijgepraat door de stuurgroep. Onder meer over de werving van sponsorgeld. Volgens de organisatie verloopt die voorspoedig en is tot nu toe al 650.122 euro bijeengehaald. Daarna konden ze aan de bak, fietsers konden een tocht van 55 of 80 kilometer maken met een paar stevige 'Nederlandse' beklimmingen. De wandelaars stond een pittige tocht van 17 kilometer met de nodige hoogtemeters te wachten.

'De eerste gezamenlijke training van dit jaar was een ochtend vol informatie, ontmoeting en inspiratie voor onze deelnemers', zegt Harold Korsten, voorzitter BIG Challenge. 'Ons doel is om op 1 juni tijdens de Alpe d'HuZes met een cheque met minimaal 1 miljoen euro over de finish te komen. Dat gaat zeker lukken met alle prachtige acties die de deelnemers nog in de pijplijn hebben. Onze volgende gezamenlijke training zal plaatsvinden in Deventer op 1 april. En dat is geen grap.'

Twaalfde keer actief

Nederlandse boeren, hun adviseurs, toeleveranciers en afnemers gaan binnen initiatief BIG Challenge samen de strijd aan tegen kanker. Dat doet de agrarische sector al sinds 2009. Editie 2023 wordt de twaalfde keer dat BIG Challenge deelneemt aan de actie Alpe d'HuZes.

Het BIG Challenge-team editie 2023 bestaat uit 31 teams. Op 1 juni doen 112 fietsers, 83 wandelaars en zes runners mee aan de Alpe d'HuZes. De dag ervoor wandelen 45 BIG Challenge-deelnemers mee met de Alpe d'HuZus. Het initiatief is een van de grootste fondsenwervers van KWF Kankerbestrijding tijdens dat Nederlandse event op de beruchte berg in Frankrijk.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer