Big+Challenge+staat+al+bijna+op+9+ton+voor+kankeronderzoek
Nieuws
© Sharon van Dommelen

Big Challenge staat al bijna op 9 ton voor kankeronderzoek

Het jaarlijkse evenement Alpe d'HuZes is over een week volop bezig. Onder de vlag van BIG Challenge gaan zo'n tweehonderd fietsers en (hard)lopers uit de agrifoodbusiness de Alpe d'Huez beklimmen om geld op te halen voor kankeronderzoek. De teller staat nu al op 896.954 euro.

Varkens-, melkvee-, kalver-, pluimvee- en geitenhouders, akkerbouwers, tuinders, dierenartsen, adviseurs en onderzoekers uit Nederland, België en diverse andere landen werken samen in het initiatief BIG Challenge. Samen willen ze een einde maken aan de ellende en onmacht die de ziekte kanker in de maatschappij veroorzaakt.

Het team Bike2Fight van BIG Challenge is inmiddels begonnen aan een fietsavontuur. De zeven teamleden uit het Brabantse Middelbeers fietsen in tien etappes naar de Alpe d'Huez. Voordat ze deelnemen aan de Alpe d'HuZes hebben ze dan al zo'n 1.100 kilometer en 17.000 hoogtemeters afgelegd.

Via blogs te volgen
Belangrijke gebeurtenissen tijdens het evenement zijn via de site van BIG Challenge te volgen. Bekijk het laatste nieuws op bigchallenge.eu.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer