Manon+Houben+verkast+naar+Best+Star+Meat
Nieuws
© Studio Van Assendelft

Manon Houben verkast naar Best Star Meat

Varkensdierenarts Manon Houben wordt programmamanager ketenconcepten bij Best Star Meat, onderdeel van Van Loon Group. Hiervoor was ze acht jaar manager op de afdeling varkensgezondheid bij Royal GD. 'Ik wilde een stap zetten binnen de varkensvleesketen en bij GD plaatsmaken voor een nieuw gezicht en frisse ideeën.'

Het stuk van ketenregie oppakken bij Best Star Meat ziet Houben als een verrijkende stap. 'Ik heb me altijd beziggehouden met het verbeteren van diergezondheid op varkensbedrijven. De focus was vooral gericht op het produceren van varkensvlees', zegt ze. 'Nu ga ik vanuit de verwaardingskant van het varken bijdragen aan het vraaggestuurd produceren van varkensvlees. Enerzijds ga ik om de tafel met vleesafnemers van Best Star Meat en hun specifieke wensen, anderzijds overleg ik met de varkenshouders om die gevraagde varkens te gaan leveren.'

Houben doelt vooral op het toenemende belang van de intrinsieke waarde van varkensvlees in de winkelschappen. 'Laat er geen misverstand over bestaan, maar al het varkensvlees is veilig en goed', benadrukt ze. 'Maar kopers van vlees willen steeds meer weten over bijvoorbeeld het huisvestingssysteem, het dierenwelzijn, wat de dieren hebben gegeten en hoe gezond ze zijn. Bovendien willen vleesafnemers stappen vooruitzetten en zijn ze bereid daarvoor te betalen. Samen met varkenshouders gaan we dat in de praktijk in zien te vullen.'

Gezondere varkens

Een van de persoonlijke doelen van Houben is om het aandeel varkens zonder gezondheidsbevindingen in de slachtlijn aantoonbaar te verhogen. 'Kerngezonde varkens vertegenwoordigen in mijn ogen een hoge intrinsieke waarde', stelt ze. 'Het wordt een dynamische en leuke uitdaging om vanuit een ander perspectief met de varkenshouderij en de voedselproductie bezig te zijn.'

Ook gaat Houben keteninspanningen plegen voor de concepten in de rundveehouderij van Van Loon Group.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer