GD+deelt+gezondheidszaken+via+WhatsApp
Nieuws
© GD Diergezondheid

GD deelt gezondheidszaken via WhatsApp

Varkenshouders kunnen zich melden bij Royal GD om aan een WhatsAppgroep te worden toegevoegd. De intentie is om elke twee weken een gezondheidsitem te delen via de verzendlijst met zeugenhouders en een met vleesvarkenshouders.

GD meldde op 1 augustus dat is gestart met een WhatsAppgroep voor zeugenhouders en een voor vleesvarkenshouders. 'De verzendlijsten groeien elke dag en de eerste tips zijn al gedeeld', meldt GD-varkensdierenarts Karlijn Eenink.

De directe manier van communiceren met de ondernemers biedt volgens Eenink wederzijds voordelen. 'De berichten over specifieke aspecten van de varkensgezondheid zijn kort en hebben een bepaalde nieuwswaarde voor varkenshouders. Als GD willen we interessante en relevante diergezondheidsinformatie bij de specifieke doelgroep terecht laten komen. Afrikaanse varkenspest is zo'n item waar we al actuele informatie over hebben rondgestuurd.'

Vaste structuur en aandacht

De intentie om tweewekelijks informatie te delen vergt een vaste structuur en aandacht. 'Daarom is iemand van het Veekijkerteam verantwoordelijk gemaakt voor de focus op relevante berichten gericht op de zeugen- en vleesvarkenshouderij', licht Eenink toe.

'Dat kunnen interessante sectiebevindingen zijn, in het oog springende monitoringszaken en informatie over de voortgang van projecten zoals het nationaal PRRS-plan', noemt de dierenarts als voorbeelden. 'Ook delen we in het kort casussen met zeugen, biggen en vleesvarkens via de WhatsAppgroepen.'

Varkenshouders kunnen zich melden bij Eenink om deel uit te maken van de WhatsAppgroep voor zeugen- en/of vleesvarkenshouders. Ze kunnen haar een appje sturen op (06) 57691442 met naam, bedrijfsnaam, het aantal en soort varkens en of ze zeugen- of vleesvarkenshouder zijn. 'Heeft iemand een gesloten of deels gesloten bedrijf, dan kan diegene zich via de app voor beide verzendlijsten aanmelden', besluit de GD-dierenarts.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer