Europees+kooiverbod+op+langere+baan+geschoven
Nieuws
© Varkens Archief

Europees kooiverbod op langere baan geschoven

De Europese Commissie (EC) komt voorlopig niet met voorstellen tot een kooiverbod, slachtrichtlijnen en etikettering. Wel zal de EC eind december komen met een voorstel over het transport van dieren in de Europese Unie.

Het op de lange baan schuiven van onder meer het kooiverbod maakte uitvoerend vicevoorzitter Maroš Šefcovic van de Europese Commissie 3 oktober bekend. Hij is onder andere belast met het houden van toezicht op de Green Deal. Tijdens een hoorzitting in het Europees Parlement gaf Šefcovic aan dat de voorstellen voor dierenwelzijn de komende maanden een prioriteit blijven, maar dat het herzien van de volledige wetgeving meer beoordeling en dialoog vraagt.

Europese maatschappelijke organisaties reageren teleurgesteld op het bericht. Zij vinden dat de Europese Commissie daarvoor genoeg tijd en gelegenheid heeft gehad. De ngo's haalden met een Europees burgerinitiatief 1,4 miljoen handtekeningen op om een voorstel tot een kooiverbod te ondersteunen. 'Uitstel is niet wat burgers willen. Dit besluit werpt vragen op over de toekomst van dierenwelzijn in Europa', zegt Reineke Hameleers van Eurogroup for Animals.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer