Varkenshouders+nemen+producent+voersystemen+over
Nieuws
© Groba voersystemen

Varkenshouders nemen producent voersystemen over

Familiebedrijf Groba, de producent van voersystemen voor varkens in het Gelderse Wijchen, is per 1 oktober overgenomen door varkenshouders Daan en Lieke Boekhorst. Naast hun bedrijf met 880 zeugen en 6.200 vleesvarkens in het Gelderse Horssen handelen ze onder meer in stalinrichting.

De firma Groba ontwikkelt, produceert en verkoopt al 38 jaar voerbakken voor varkens. Het familiebedrijf was eigendom van Kees en Arnoud de Groot en blijft een familiebedrijf na de overname door broer en zus Daan en Lieke Boekhorst.

'We hadden geen opvolgers en wilden graag dat ons bedrijf werd overgenomen door mensen die weten wat er in de markt speelt', zegt Arnoud de Groot. 'We kennen het bedrijf van de familie Boekhorst al langer. Naast de varkens handelen ze ook in stalinrichting en weten ze waar ze het over hebben. Door de overname blijft de expertise en kennis van de varkenshouderij op een hoog niveau. Iets wat wij als Groba ontzettend belangrijk vinden om onze klanten van een goed en onderbouwd advies te blijven voorzien.' Groba feeding systems blijft een zelfstandig bedrijf en de medewerkers blijven er allemaal werkzaam.

'Met deze overname borgen we de continuïteit, kwaliteit en service van Groba', geven Daan en Lieke Boekhorst aan. 'We kijken uit naar de toekomst, waarbij wij u van dienst kunnen zijn door gebruik te maken van onze kennis en ervaring in de varkenshouderij.'

Mooie uitdaging

De overname ziet Daan Boekhorst als een mooie uitdaging. 'Het past bij ons als varkenshouders en verkopers van tweedehands stalinrichting. We kregen ook steeds meer vragen naar nieuwe inrichting en daar kunnen we nu aan voldoen.'

In het eigen varkensbedrijf hebben de ondernemers veel ervaring met de Groba voerbakken. Een kwaliteitsvoerbak, vinden ze het. 'Daarnaast is Groba een echt familiebedrijf en dat zijn wij ook, die filosofie past dus goed bij ons', aldus Boekhorst.

Door de overname borgt de familie Boekhorst de continuïteit, kwaliteit en service van Groba. Het bedrijf verhuist naar een andere locatie in Wijchen. Naast de afzet in Nederland zal Groba zich vooral richten op de Europese markt. Boekhorst: 'Door corona was dat enigszins in het slop geraakt. Voor ons is het de uitdaging om die markt weer op te bouwen. De potentie is groot genoeg.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer