Locatie+%27Provimi%27+verhuist+in+loop+van+2024+naar+Hasselt
Nieuws
© Roel Dijkstra

Locatie 'Provimi' verhuist in loop van 2024 naar Hasselt

Het definitieve einde van de Rotterdamse fabriek van Provimi, nu onderdeel van Cargill Animal Nutrition, begint te naderen. De nieuwbouw in het Overijsselse Hasselt door een bouwstop vertraging opgelopen, maar de nieuwbouw is weer voortvarend opgepakt.

Provimi produceert op de locatie aan de Nieuwe Maas in Rotterdam sinds de jaren 30 van de vorige eeuw premixen, concentraten en specialiteiten, zoals melkvervangers, biggenvoeders en speciale additieven. Rondom die fabriek is steeds meer nieuwbouw verrezen en zo'n productielocatie waar wel eens wat geuren vrijkomen, past daar niet meer. Daarom heeft gemeente Rotterdam al jaren geleden de bestemming op de ondergrond veranderd en is Cargill de tijd gegeven tot september 2024. Dan moet de diervoederproductie op die locatie stoppen.

Voor het produceren van de specialistische voeding heeft Cargill gezocht naar een vorm van samenwerking. Die is twee jaar geleden aangegaan met veevoederbedrijf Gebroeders Fuite in het Overijsselse Genemuiden. Solprovit is de 100 procent dochteronderneming van Fuite Groep en werkt aan de bouw van de nieuwe premixfabriek.

De bedoeling was dat eind 2023 de bouw van de innovatieve fabriek in Hasselt was afgerond. Een bouwstop eind 2022 vanwege bezwaren op de hoogte van de nieuwbouw van 34,5 meter leverde een vertraging op. Inmiddels heeft de rechter bepaald dat de bouwstop moest worden opgeheven. In de loop van 2024 zal de productie van Cargill worden overgeheveld naar Hasselt.

Vernieuwde onderzoekslocatie

Dat werd gemeld tijdens een excursie van de Nederlandse Zoötechnische Vereniging (NZV) bij het Cargill Animal Nutrition Innovation Center in het Gelderse Velddriel. Op 15 september bezochten zo'n 25 NZV-leden de gerenoveerde onderzoekslocatie voor het uitvoeren van wetenschappelijke voedingsproeven bij varkens, koeien en pluimvee.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer