Vleesverwerker+Van+Loon+Group+neemt+Vlaamse+Q%2Dgroup+over
Nieuws
© Jos Thelosen

Vleesverwerker Van Loon Group neemt Vlaamse Q-group over

Slachterij, vleesverwerker en leverancier van vleesproducten Van Loon Group neemt gefaseerd de Vlaamse branchegenoot Q-group geleidelijk over. Het bedrijf neemt in vijf jaar, via een minderheidsbelang, 100 procent van de aandelen van Q-group over.

Van Loon Group, van oorsprong een Brabants familiebedrijf, is marktleider in vlees en convenience. Het is onder meer bekend van de ketenconcepten Best Star Meat alias Varken op z'n Best dat varkensvlees met 1 ster van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming produceert, Zonvarken en bijvoorbeeld Weiderund. Ook heeft het bedrijf een lijn met vegetarische producten.

Het Oost-Vlaamse Q-group van de familie De Bruycker is in vijftig jaar uitgegroeid tot de marktleider voor de foodservice in België. Het bedrijf verzorgt de verkoop, productie en distributie van verse vleesproducten, charcuterie en vleesvervangers aan meer dan tweeduizend supermarkten.

Door gebruik te maken van elkaars kennis en ervaring in vlees en convenienceproducten voor foodservice en retail zeggen beide bedrijven beter inspelen op de snel veranderende vraag van de markt. Samen voorzien zij een verdere groei in de Benelux.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer