Chinese+varkensvleesproductie+daalt+volgend+jaar+licht
Nieuws
© De Snuitgeverij

Chinese varkensvleesproductie daalt volgend jaar licht

In China gaat de productie van varkensvlees in 2024 licht dalen. Dit staat in een update over de Chinese varkensmarkt van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). Grote fokkerijen aldaar hebben te maken met liquiditeitsproblemen, geeft USDA als verklaring.

Voor het lopende jaar gaan de Amerikaanse experts uit van een productiestijging van 2 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, tot 56,5 miljoen ton. Voor 2024 verwachten ze dat de productie daalt met 1 procent naar 55,95 miljoen ton. Als reden noemen ze de krimp van de Chinese zeugenstapel. De prijzen op de Chinese varkensmarkt zijn niet kostendekkend. Bij enkele grote bedrijven zijn daardoor liquiditeitsproblemen ontstaan.

De Chinese consumptie van varkensvlees komt volgens de experts van het ministerie in 2023 uit op 58,70 miljoen ton, maar ook die zal licht dalen in 2024. Voorspeld wordt een daling van bijna 1 procent naar 58,15 miljoen ton. Als belangrijkste reden voor de daling wordt de zwakkere Chinese economie genoemd, die het algemene consumentengedrag beïnvloedt.

Amerikaanse analisten verwachten dat de Chinese import van varkensvlees in 2023 ten opzichte van 2021 met 8 procent stijgt naar 2,30 miljoen ton. Voor 2024 verwachten ze een licht stijgende import naar 2,32 miljoen ton, door de lagere Chinese binnenlandse productie. Volgens de USDA blijven Spanje, Brazilië, Denemarken, Nederland, Canada en de VS de belangrijkste leveranciers.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  12° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer