Brabant+benoemt+Kwartiermaker+Innovatie+Veehouderij
Nieuws
© Studio Van Assendelft

Brabant benoemt Kwartiermaker Innovatie Veehouderij

Agrifoodexpert Gé Backus is aangesteld als onafhankelijke Kwartiermaker Innovatie Veehouderij voor Noord-Brabant. Backus gaat onder meer onderzoeken hoe versnelling kan worden gebracht in de reductie van de stikstofuitstoot. Aanjagen van de ontwikkeling en implementatie van meer voer- en managementmaatregelen in de veehouderij.

Daarnaast neemt Backus het proces van vergunningverlening onder de loep. Volgens hem is het van belang om het proces rondom vergunningen zo snel en adequaat mogelijk op te pakken. 'Innovatieve systemen en maatregelen hebben de potentie om een forse reductie van emissies te realiseren. Maar het proces rondom vergunningen is gestokt.'

Landbouw- en voedselgedeputeerde Elies Lemkes-Straver (CDA) is verheugd met de benoeming van Backus. 'Innovatie in de verduurzaming van de landbouw is en blijft een belangrijke pijler. Al jaren investeren we hierin, onder andere met onze Taskforce Toekomstbestendige Stallen. Hiermee lopen we voorop in innovatie die tot verduurzaming in de veehouderij leidt.'

Maar er is meer nodig, vindt Lemkes-Straver. 'Samen met de kwartiermaker nemen we het initiatief om verdere doorbraken te bewerkstelligen die leiden tot geborgde innovatieve toepassingen. Daarin blijven we natuurlijk inzetten op samenwerking met andere partijen die een belangrijke rol spelen, zoals het Rijk en de zes zandprovincies.'

Breed netwerk en ervaring

Backus is directeur van Connecting Agri & Food en lid van de Raad voor Dierenaangelegenheden. Hij was onder andere hoofd van het keten- en consumentenonderzoek van Wageningen Economic Research. Internationale werkervaring deed Backus op in projecten voor de Europese Commissie, de Wereldbank en de wereldvoedselorganisatie FAO.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer