GD%2Dinnovatieprijs+voor+Spaans+gedragsanalyseproject
Nieuws
© GD

GD-innovatieprijs voor Spaans gedragsanalyseproject

Het Spaanse onderzoeksinstituut Irta heeft de eerste GD Innovatie Challenge gewonnen. De bijbehorende cheque van 50.000 euro ging naar Beatriz Garcia Morante. Zij presenteerde haar innovatie: realtime geautomatiseerde gedragsanalyse bij varkens om vroegtijdig ziekte- en welzijnsproblemen op te kunnen sporen.

Woensdag gaven 21 deelnemers een one-minute pitch. In totaal waren er 23 projecten ingediend voor de eerste editie van de GD Innovation Challenge. Garcia Morante stak er volgens de vijfkoppige jury met kop en schouders bovenuit. Haar voor de praktijk zeer waardevolle project werd dan ook unaniem tot winnaar gekozen.

Met de 50.000 euro krijgt de winnaar de mogelijkheid om samen met de dierenartsen, specialisten en wetenschappers van GD aan de slag te gaan om haar idee verder uit te werken, te testen en te schalen.

De tweede prijs en een cheque van 2.500 euro was voor Annemiek Kolkman van Royal GD. Zij won die met haar gezondheidsinnovatie 'Ontwikkeling van de Point of Care LAMP test'.

Hoog innovatieniveau

Juryvoorzitter en CEO van Royal GD Ynte Schukken kijkt tevreden terug op deze eerste Diergezondheid Innovatie Challenge. 'De inzendingen kwamen van binnen en buiten GD en uit verschillende landen. Ze waren zeer divers en het innovatieniveau was hoog.'

Volgens Schukken kwamen er mooie en grappige ideeën voorbij en vooral veel inzendingen met een of andere vorm van artificial intelligence. 'Daarnaast zagen we innovaties op het gebied van dierenwelzijn en natuurlijk gedrag. Maar de innovatie van Irta sluit het meest bij ons aan. Wij kijken uit naar een mooie samenwerking.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  60 %
Meer weer