%27Met+dank+aan+Sjef+en+Wout%27
Blog
© Studio Van Assendelft

'Met dank aan Sjef en Wout'

Het is een mooie zomer met mooi weer. In onze sector gaat het wat betreft saldo ook lekker. De opbrengstprijzen zijn goed en de voerkosten dalen. Dus ook in onze sector schijnt op het moment de zon en is het mooi weer.

Het is dus nu de tijd om te genieten. Van de zomer, van het weer, van de goede opbrengstprijzen, de nette saldo's en een heerlijke barbecue, met varkensvlees uiteraard. In mijn ogen is het belangrijk om van dit soort momenten te genieten en de zorgen, mochten die er ook zijn, voor een moment even opzij te zetten.

In deze blog dus geen ingewikkelde verhandeling over iets in onze sector. Ook geen uitgesproken vakmening, maar een lekker zomers en eenvoudig levensadvies uit Limburg: geniet van de dag. Geniet van het moment, geniet van het geluk. Deze momenten zijn waardevol. Laat ze niet verloren gaan.

Geniet, want het weer kan snel omslaan. De zomer, het mooie weer en de goede verdiensten kunnen snel voorbij zijn. Iets wat we als varkenshouders helaas jammer genoeg vaak hebben meegemaakt.

Kortweg geniet van het leven en geniet van het leven als varkenshouder. Geniet als een Limburgse wielrenner die na tien jaar meedoen aan de Tour de France eindelijk een prachtige bergetappe op zijn naam schrijft.

Mocht een kenner van de Limburgse volkscultuur nu denken: stukken van deze blog komen me bekend voor. Dat kan. Ik kan niet ontkennen dat enige inspiratie voor deze blog is opgedaan uit het lied Geneet van 't laeve van zanger en liedjesschrijver Sjef Diederen:

Geneet van 't laeve zolang este kins
Maak sjpas en plezeer, de laefs toch mèr ins
Want sjtraks, es 't te laat, is hubste sjpiet dervan
Geneet dus van 't laeve zolang es 't nog kan

Mark Tijssen
Voorzitter Coöperatie Topigs

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer