Mondiaal+congres+over+vlees+terug+op+de+agenda
Nieuws
© cov

Mondiaal congres over vlees terug op de agenda

Het evenement World Meat Congress vindt voor het eerst sinds vijf jaar weer plaats, van 11 tot 13 oktober bij het Maastrichts Expositie & Congres Centrum in Maastricht. Op de agenda staan de actuele wereldwijde uitdagingen voor de vleesindustrie.

De organisatie verwacht dat het congres honderden mensen aantrekt die werkzaam zijn in de mondiale vleesindustrie en aangrenzende sectoren. Onderwerpen die tijdens het evenement aan bod komen, zijn onder meer de rol van vlees in de klimaatambities, de maatschappelijke verwachtingen over dierenwelzijn, de arbeidsmarkt, alternatieven voor vlees – zoals kweekvlees – en de impact van (geo)politieke ontwikkelingen op de vleeshandel en -productie.

Hoe gaat de internationale vleesindustrie om met al deze uitdagingen? Sprekers uit de academische wereld, internationale organisaties en vertegenwoordigers van de vleeswaardeketen gaan deze vraag beantwoorden. De organisatie is in handen van het International Meat Secretariat en de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV).

Grote veranderingen op til

'De wereld staat aan de vooravond van een aantal grote veranderingen en transities', zegt COV-voorzitter Laurens Hoedemaker. 'Sociale en ecologische ontwikkelingen leiden tot een kritische kijk op de productie van vlees en vleesproducten. Tegelijkertijd zet de sector, geholpen door technologische innovatie, grote stappen richting duurzamere productie. Het centrale thema van het congres is dan ook 'meeting society and consumer'.'

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer