Duidelijkere+waarschuwingsborden+tegen+varkenspest
Nieuws
© RespectVee

Duidelijkere waarschuwingsborden tegen varkenspest

Nieuwe waarschuwingsborden worden op verschillende parkeerplaatsen langs Nederlandse autosnelwegen geplaatst om verspreiding van Afrikaanse varkenspest tegen te gaan. De boodschap om er als samenleving alles aan te doen om deze besmettelijke dierziekte buiten de grens te houden, wordt er helderder door uitgedragen.

De oude borden worden op verschillende plekken vervangen om de boodschap nog duidelijker over te brengen op de rol en verantwoordelijkheid van automobilisten en vrachtwagenchauffeurs. De samenwerkende partijen van de publiekscampagne 'RespectVee' waarvan Vee&Logistiek Nederland kartrekker is, stellen dat die hun afval en etensresten niet zomaar moeten achterlaten.

Met het bord worden mensen opgeroepen al hun afval altijd in afgesloten afvalbakken te deponeren. Deze boodschap staat in het Nederlands en vijf andere talen op het bord weergegeven, te weten Duits, Engels, Frans, Pools en Roemeens. Daarnaast is via een QR-code meer informatie over het virus en de preventie van de verspreiding ervan in die zes talen te verkrijgen.

De borden staan op parkeerplaatsen langs snelwegen in regio's waar mogelijk wilde zwijnen rondlopen en waar deze dieren (besmette) etensresten zouden kunnen oppikken.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer