Afrikaanse+varkenspest+bij+Indonesische+leverancier+Singapore
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Afrikaanse varkenspest bij Indonesische leverancier Singapore

Op het Indonesische eiland Batam is Afrikaanse varkenspest uitgebroken. Een groot varkensbedrijf op dit eiland is de vaste leverancier van varkens voor het nabijgelegen Singapore.

Volgens een melding van de wereldorganisatie voor diergezondheid gaat het in totaal om 285.034 varkens. De uitbraak werd geconstateerd doordat het voedselagentschap van Singapore genetisch materiaal van Afrikaanse varkenspest vond bij varkens die werden geïmporteerd vanaf het eiland Batam.

Daarop zijn monsters van de varkens van het bedrijf en handelsorganisatie PT. Indotirta Suaka onderzocht door het Indonesische Disease Investigation Centre. Dat heeft de besmetting op 28 april bevestigd. De bron van de infectie is nog onbekend.

Sinds 1 april

De uitbraak is volgens de wereldorganisatie voor diergezondheid gestart op 1 april. Er waren al ruim 35.000 varkens gestorven. Ruim 190.000 varkens zijn gedood en afgevoerd. Verder zijn er nog zo'n 47.000 varkens geslacht en geconsumeerd.

Het eiland Batam ligt dicht bij Singapore. Geslachte en levende varkens worden per schip naar Singapore getransporteerd. In 2021 heeft de Singaporese voedselautoriteit nog de waardering uitgesproken voor de aanpak van de bioveiligheid op het eiland.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer