Belgische+mengvoeractiviteiten+ForFarmers+naar+Arvesta
Nieuws
© Jos Thelosen

Belgische mengvoeractiviteiten ForFarmers naar Arvesta

Veevoerfabrikant ForFarmers verkoopt zijn mengvoeractiviteiten in België voor een groot deel aan het Belgische Arvesta. De circa tachtig medewerkers van ForFarmers België gaan over evenals de productie en verkoop van ongeveer 420.000 ton diervoeders. De productielocatie in Izegem in West-Vlaanderen komt hierdoor in handen van Arvesta.

Ook de productielocatie in Ingelmunster maakt deel uit van de transactie. Arvesta heeft al productievestigingen voor diervoeders in Aalter, Merksem, Kortrijk, Andenne en Hombourg.

De verkoop van coproducten, de activiteiten in België van de biologische diervoederproducent Reudink en de paardenvoerproducent Pavo vormen geen onderdeel van de overname.

In de vleeskuikensector hebben ForFarmers en Arvesta afgesproken met elkaar te gaan samenwerken. ForFarmers blijft in Nederland voer voor Belgische vleeskuikenhouders produceren om de voerafzet te stroomlijnen. Arvesta draagt op zijn beurt zijn voeractiviteiten in de vleeskuikensector in Nederland over aan ForFarmers. De partijen gaan zich in deze samenwerking richten op verbetering van ketenconcepten.

Economisch rendement

Volgens ForFarmers past het afstoten van de voeractiviteiten in België in de 'strategische focus' van het bedrijf, 'waarbij de nadruk ligt op ecologisch en economisch rendement'. Arvesta verstevigt door de overname zijn positie in de Belgische markt. ForFarmers ontvangt van Arvesta een nettobedrag van 25 miljoen euro voor de transactie. Verwacht wordt dat de officiële overdracht in de tweede helft van 2023 plaatsvindt. Voor de transactie is namelijk toestemming nodig van de Belgische mededingingsautoriteit.

De naam Arvesta is sinds 2018 in gebruik bij het bedrijf dat voor die tijd bekend stond als Aveve en zijn oorsprong heeft in de Belgische Boerenbond. Behalve veevoeractiviteiten heeft het bedrijf ook de grootste keten van tuincentra voor particulieren in België in handen.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer