%27Vernieuwingen%27
Blog
© Edwin Haverkate

'Vernieuwingen'

Nieuwe naam, nieuwe blogger, nieuwe verhalen. Ik ben Edwin Haverkate, 29 jaar en ik vertel graag over hoe vernieuwingen een rol in mijn leven spelen. Van boerenzoon tot varkensspecialist bij ForFarmers. Maar ook over vernieuwingen voor een toekomstbestendige varkenshouderij.

Maar eerst wil ik mijn collega en blogger voor Varkens, Jordy van den Berk, ontzettend bedanken. Zijn bijdragen hebben de afgelopen tweeënhalf jaar veel agrarisch ondernemers en collega's geïnspireerd. Vol enthousiasme vervolgt Jordy zijn werk als varkensspecialist in Zuid-Nederland. Ik mag in zijn voetsporen treden als het gaat om deze varkensblogs.

Even kort iets over mezelf. Binnenkort ga ik samenwonen in het Twentse plaatsje Goor. Ik ben opgegroeid op een gemengd agrarisch bedrijf met 120 melkkoeien en 9.000 vleesvarkens. Dit bedrijf wordt nu gerund door mijn vader en broer. Of ik het bedrijf zelf niet wilde overnemen? Eigenlijk wist ik niet wat ik later wilde worden, maar wel dat ik mijn scope wilde verbreden en op zoek wilde gaan naar vernieuwingen. Na verschillende onderzoeken en het schrijven van businessmodellen tijdens mijn opleiding Small Business and Retailmanagement kwam ik erachter dat mijn affiniteit ligt bij de agrarische sector.

Ik verdiep me graag in een vraagstuk om vervolgens onderzoek te doen en verbeteringen toe te passen. Deze werkwijze zie ik dagelijks terug in mijn werk als varkensspecialist. Elke dag werk ik samen met varkenshouders aan hun eigen bedrijfsdoelstellingen. Terug naar de basis en onderzoeken welke vernieuwingen nodig zijn om doelen te halen. Elk bedrijf en iedere situatie is anders. Dit zorgt bij mij voor gedrevenheid om te komen tot de beste adviezen.

Door dagelijks bezig te zijn met vernieuwingen kun je ook inspelen op snel veranderende marktomstandigheden. Daarom heeft mijn werkgever de strategie 2020-2025 tegen het licht gehouden en de uitgangspunten vernieuwd. Nieuwe inzichten kunnen zorgen voor een vernieuwde blik op de toekomst. Daar kunnen en moeten we elkaar bij helpen, als één familie, één BIG Family. In een volgende blog neem ik u hierin mee.

Daarom zet ik vernieuwingen graag centraal. Openstaan voor nieuwe inzichten en uitdagingen aangaan. Nieuwe kennis opdoen en kansen pakken. Zelf zet ik privé en zakelijk vol vertrouwen stappen vooruit en kijk ik uit naar vernieuwingen die op mijn pad komen.

Edwin Haverkate
Varkensspecialist bij ForFarmers

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer