Spaanse+supermarktketen+gaat+zelf+vlees+produceren
Nieuws
© Trouw Nutrition

Spaanse supermarktketen gaat zelf vlees produceren

De Spaanse supermarkt Family Cash wil 'eigen' vlees in de schappen krijgen. Daarom is het winkelbedrijf in de regio Valencia begonnen met het aankopen van varkens- en rundveebedrijven. De voormalige eigenaren worden dan werknemers van de retailer.

De supermarktketen Family Cash is onderdeel van de Canet Ferrero Group en ziet toekomst in het zelf produceren van varkens- en rundvlees. Daarmee legt het vlees van eigen vee uit de regio in de schappen. Naast de herkomst zijn de productieomstandigheden bekend en kan de supermarkt zelf aan de knoppen draaien. Sinds kort is het bedrijf actief onder de bedrijfsnaam Canet Farm om onder meer zeugen- en vleesvarkensbedrijven te werven.

Het betreft met name kleine veehouderijen waarvan Family Cash al producten in het schap heeft liggen. De voormalige bedrijfseigenaren blijven de dieren verzorgen, waardoor de toevoer van vlees naar de keten met veertig supermarkten is geborgd. Eind 2023 wil Family Cash bedrijven met een capaciteit van meer dan honderdduizend stuks vee in bezit hebben, meldt het Spaanse Cárnica.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer