Meer+biggen+naar+Spanje
Nieuws
© René Eijsink

Meer biggen naar Spanje

Spanje importeert steeds meer biggen. Tussen januari en september van dit jaar steeg de invoer van Deense, Nederlandse en Belgische biggen tot 50 kilo met 7,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ten opzichte van dezelfde periode in 2020 is zelfs sprake van een stijging van ruim 35 procent.

Belangrijkste leverancier van biggen in Spanje is Nederland. In de eerste drie kwartalen gingen volgens Spaanse handelscijfers 1,26 miljoen biggen naar dat land. Denemarken leverde er 150.500, België 122.000 en Portugal 113.500. Volgens de statistieken is ook het aantal geïmporteerde dieren uit Duitsland ten opzichte van januari tot en met september 2021 met ruim een ??vijfde toegenomen tot bijna 83.700 dieren.

De vaak seizoensgebonden prijsverschillen tussen de landen zijn een drijvende kracht achter de biggenhandel. Een andere factor is de Spaanse slachtcapaciteit die in het verleden sterk is uitgebreid. In de eerste drie kwartalen van 2022 daalde de invoer van slachtvarkens in Spanje echter licht met 2,6 procent tot 544.900 dieren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Er worden in Spanje vooral minder dieren uit Frankrijk en België aangevoerd. De aankoop uit Portugal daarentegen verdubbelde tot bijna 273.000 dieren. Die aanvoer compenseerde de tegenvallende leveringen uit andere landen enigszins.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer