Mestac+heeft+nog+verwerkingsruimte+bij+Merensteyn
Nieuws
© Jos Thelosen

Mestac heeft nog verwerkingsruimte bij Merensteyn

Bij mestverwerkingsfabriek Merensteyn in het Limburgse Ysselsteyn heeft Mestac nog ruimte om overeenkomsten te sluiten voor het aanleveren van mest. Daarbij wordt gewerkt met overeenkomsten voor een periode van vijf jaar.

De huidige Mestpool overeenkomsten lopen van 16 september 2022 tot en met 15 september 2023. Hierbij levert een veehouderijbedrijf mest voor een vooraf afgestemde prijs afhankelijk van het gebied waarin het bedrijf ligt. Ook de vervangende verwerkingsovereenkomsten (VVO's) kunnen hierin gereserveerd worden voor een vaste prijs.

Na de mestpoolperiode wordt de balans opgemaakt van de werkelijke afzetkosten. Die worden dan nog verrekend. Mestac biedt in 2023 ook verschillende andere soorten mestafzetovereenkomsten voor varkens- en rundveehouders aan.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer