VTTI+geeft+gas+op+bio%2Denergieproject+in+Tilburg
Nieuws
© Re-N Technology

VTTI geeft gas op bio-energieproject in Tilburg

VTTI heeft een bio-energieproject van Re-N Technology overgenomen. Met die overname in Tilburg ontwikkelt de leverancier van opslagen voor energie en chemicaliën nieuwe activiteiten op het gebied van hernieuwbaar aardgas. Het is een belangrijke stap in de nieuwe energiestrategie van VTTI.

De overname van het project op het industrieterrein bij de stortplaats De Spinder in Tilburg is op 11 augustus bekendgemaakt. Re-N Technology uit Hilvarenbeek was al jarenlang bezig met het verkrijgen van de vergunningen en de SDE-subsidie om op die locatie mest te vergisten en te verwerken.

Het zou uiteindelijk gaan om een installatie waarmee 240.000 ton drijfmest en dikke mestfractie kan worden verwerkt. In april 2020 waren alle formaliteiten rond, op de financiering en definitieve go na.


Na de oproep aan veehouders om mest in te tekenen, werd het stil. John Horrevorts, voormalig directeur van Re-N technology en kartrekker van biogasprojecten, ging in april 2021 werken bij VTTI. Nu gaat hij als operationeel manager gas geven op de bouw van de hightech bio-energiefaciliteit. Daarmee zal een nominaal vermogen van 17 megawatt worden geleverd en zal 23 miljoen kubieke meter biogas per jaar worden geproduceerd. Dat gebeurt door organisch afval en zijstromen anaeroob te vergistingen.

Naar verwachting zal het moderne complex in het derde kwartaal van 2023 in gebruik worden genomen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer