Innovatiedrang+voert+boventoon+tijdens+Agriflanders
Nieuws
© Agriflanders

Innovatiedrang voert boventoon tijdens Agriflanders

Vier dagen duurt de agrarische vakbeurs Agriflanders die donderdag 12 januari van start gaat. De Vlaamse land- en tuinbouw maakt roerige tijden door, maar zal in Gent zijn beste beentje voorzetten. De drang om te verduurzamen en te innoveren zal de boventoon voeren.

Eén van de innovaties in de varkenssector zal BelPork toelichten tijdens een studiebijeenkomst over het verder digitaliseren van de varkenssector. 14 januari om 9 uur vindt de door de Belgische varkensvleessector georganiseerde lezing over Tracy plaats. Tracy is volgens BelPork een doeltreffend en internationaal befaamd traceersysteem.

Het huidige systeem is na zestien jaar verouderd en niet afgestemd op het nieuwe BePork-kwaliteitslabel. Een volledige vernieuwing van het Tracy-systeem is in nauw overleg met de verschillende federaties in de sector gebeurd. Met dit vernieuwde systeem wordt ingezet op vereenvoudiging van de administratieve lasten en op een verdere digitalisering van de varkenssector. De lancering vindt begin 2023 plaats.

Imagovorming

De organisator van Agriflanders meldt dat 344 firma's op de beursvloer zullen staan. 85 procent betreft Belgische bedrijven of organisaties en 12 procent is afkomstig uit Nederland. Een prima score, omdat de Belgische land- en tuinbouw midden in een economische crisis zit en de onzekerheid enorm is.

Door de stikstofproblematiek worden nauwelijks nieuwe stallen gebouwd, het nieuwe mestactieplan doet het ergste vrezen en ook het maatschappelijk draagvlak voor de sector is niet optimaal, constateert de beursorganisatie. De beurs wil ook inzetten op imagovorming. Het beursthema is niet voor niets 'Omhels de landbouw'. De passie van landbouwers voor hun beroep is ontzettend groot.

Agriflanders vindt plaats in Flanders Expo in Gent van 12 januari tot en met 15 januari tussen 10 uur en 18 uur. De toegang bedraagt 15 euro en voor kinderen tot twaalf jaar is het gratis.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer