Antibioticacoaches+opleiden+gaat+van+start
Nieuws
© Studio Kastermans

Antibioticacoaches opleiden gaat van start

Voor dierenartsen staat de opleiding Antibioticacoach dit najaar op de agenda. De doelgroep is Nederlands sprekende veterinairen die zich richten op de varkens- en pluimveehouderij. In zes dagen krijgen ze betere tools om veehouders te coachen in het verminderen van het antibioticagebruik op hun bedrijven.

Tijdens de zesdaagse opleiding die start op woensdag 21 september, komen drie thema's aan bod. Dat zijn antibioticagebruik en -resistentie, kennis van de varkens- en pluimveesector en coaching.

De Belgische Academie voor Diergeneeskunde verzorgt de opleiding tot antibioticacoach in samenwerking met de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. De opleidingslocatie is in Brussel.

De deelnamekosten bedragen 1.500 euro per persoon. De Belgische overheid vergoedt die kosten volledig mits de deelnemer slaagt voor het examen. Meer informatie en aanmelden kan bij de Academie voor Diergeneeskunde.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
Meer weer