Organisatie+EuroTier+tevreden+over+geleverde+prestatie
Nieuws
© Jos Thelosen

Organisatie EuroTier tevreden over geleverde prestatie

Ruim 1.800 exposanten uit 57 landen en meer dan 106.000 bezoekers uit 141 landen. Exposanten en bezoekers waren zeer tevreden, en dat is een prima resultaat, meldt de organisatie van EuroTier en EnergyDecentral 2022.

Na vier jaar zonder deze gecombineerde veehouderijbeurs en die voor decentrale energievoorziening, was het spannend hoe de animo zou zijn voor de wereldwijd toonaangevende vakbeurs die afgelopen week plaatsvond in het Duitse Hannover. Het aantal exposanten was in 2018 flink hoger (2.597 deelnemende bedrijven uit 62 landen) en het aantal bezoekers lag toen op 155.000 personen.

EuroTier had dit jaar te dealen met verschillende complicerende factoren. VIV Europe vond eerder dit jaar plaats in Utrecht, waardoor met name het bedrijfsleven in de pluimveehouderij de grote afwezige was in de Hannover Messe. Ook de afwezigheid van Chinese exposanten en bezoekers werd gevoeld. Strenge en kostbare coronaregels na terugkeer in China maakten het ondoenlijk om deel te nemen aan de vakbeurs in Duitsland of om deze te bezoeken. Ook de boycot van Rusland speelde EuroTier 2022 parten.

Toch heeft EuroTier in uitdagende tijden belangrijke trends kunnen zetten voor de toekomstige ontwikkeling van de nationale en internationale veehouderij, meent organisator DLG. Het centrale thema was een veehouderij in verandering. Technische innovaties die nodig om in te spelen op de groeiende aandacht voor dierenwelzijn en duurzaamheid, maar ook het toepassen van nieuwe oplossingen op het gebied van digitalisering, automatisering en robotica om een hogere productiviteit te bereiken.

Verwachtingen overtroffen

De deelnemende exposanten waren volgens DLG zeer tevreden over de kwaliteit van de internationale professionele bezoekers. Bernd Meerpohl, CEO bij Big Dutchman gaf aan met gemengde gevoelens te zijn afgereisd naar Hannover. 'Maar we kunnen na afloop van EuroTier 2022 zeggen dat deze vakbeurs in eigen land onze verwachtingen heeft overtroffen. Veel toekomstgerichte veehouders uit zowel eigen land als uit veel andere Europese landen zijn naar Hannover gekomen en hebben bijgedragen aan de positieve sfeer.'

Eén ding is volgens de samenwerkende Duitse veehouders zeker. 'Nergens anders kom je met zoveel agrarische organisaties in contact als op EuroTier.'

EuroTier 2024

Over twee jaar keren EuroTier en EnergyDecentral weer terug in de beursgebouwen van Hannover. Dat zal het event plaatsvinden van 12 tot en met 15 november 2024.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer