Gas+geven+op+betere+eetervaring+varkensvlees
Nieuws
© Vlees.nl

Gas geven op betere eetervaring varkensvlees

De consumptie van varkensvlees vertoont al decennialang een dalende trend in Canada. In de afgelopen twintig jaar is een gemiddelde Canadees 10 kilo minder gaan eten. Door een betere eetervaring kan die ontwikkeling gekeerd worden.

Sinds 2011 is de gemiddelde varkensvleesconsumptie in Canada met ruim 3,5 kilo per hoofd van de bevolking gedaald. In de tien jaar daarvoor was de afname bijna 6,5 kilo per Canadees, meldt Spencer Long van Genesus leverancier van varkensgenetica.

Ondanks een minder sterke teruggang de laatste jaren, bestempelt hij de daling als een zorgelijke ontwikkeling. De totale vleesconsumptie in Canada stijgt, maar die van varkensvlees blijft afnemen. Ook is de Canadese varkenshouderij sterker afhankelijk geworden van export. Zo'n 70 procent van het geproduceerde varkensvlees moet in het buitenland worden afgezet.

Bereid te betalen

Long vraagt zich hardop af of die afnemende binnenlandse varkensvleesconsumptie te wijten is aan de eetervaring. Mensen eten graag vlees en zijn bereid ervoor te betalen. Ondanks de hoge rundvleesprijzen blijft de consumptie ervan in Canada volgens hem op nagenoeg hetzelfde niveau. Dat is een vleessoort en kwaliteit die ze graag blijven eten.

Om het eten van meer varkensvlees te stimuleren, is het volgens Long nodig om Canadezen een betere eetervaring mee te geven. Nakomelingen van hun Jersey Red Durocs leveren naar zijn beleving het best smakende varkensvlees ter wereld op.

'De varkenshouderij moet het anders gaan doen om de toekomst veilig te stellen. In Canada is sprake van bevolkingsgroei, net als wereldwijd, waarom kan de varkensvleesbranche niet meegroeien en bloeien? De wereld heeft meer voedsel nodig', stelt Long op swineweb.com. 'Varkensvlees zou voorop moeten lopen, omdat het wereldwijd het meest geconsumeerde stukje vlees is.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer