Speciale+gouden+editie+Varken+van+GD
Nieuws
© Royal GD

Speciale gouden editie Varken van GD

De honderdste uitgave van vakmagazine Varken van Royal GD is in augustus gepubliceerd. Met die jubileumeditie neemt ook dierenarts Theo Geudeke afscheid. Hij was de varkensspecialist en vraagbaak op de gebieden voeding, water en vruchtbaarheid bij GD.

Na een carrière van 35 jaar bij Royal GD gaat Geudeke met pensioen. Vanaf de eerste uitgave van Varken in maart 1996 was Geudeke betrokken bij het tot stand komen van het GD-vakblad. Zijn drijfveer was altijd om theorie en praktijk met elkaar te verbinden en kennis te delen. Analyses van de gezondheidsstatus van bedrijven en de productieresultaten benutte hij voor het geven van advies over de vruchtbaarheid en voeding.

Onlangs ronde hij nog een literatuurstudie af over het belang van biosecuritymaatregelen en de financiële voordelen voor varkensbedrijven. Dit zeer actuele onderwerp speelt dagelijks een belangrijke rol bij het buiten het bedrijf houden van dierziekten, zoals Afrikaanse varkenspest en andere besmettelijke aandoeningen.

Laatste bijdrage

Dat vermeldt de honderdste Varken-uitgave, welke ook vakinhoudelijke bijdragen van Theo Geudeke bevat. Met het artikel 'Gezondheidsklachten en voeding' zwaait hij af. Niet alle gezondheidsklachten zijn volgens de GD-er terug te voeren op enkel infectieuze oorzaken. Voeding, huisvesting verzorging en hygiëne spelen vaak ook een belangrijke rol.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer